Hatalmas szálloda épülhet Nyugat-Magyarország egyik nagyvárosában

Pitz Dániel
Konferenciaterem, borbemutató központ és szauna világ is lenne abba a komplexumba, amit a zalaegerszegi önkormányzat szeretne felépíteni.

Zalaegerszeg kihirdette annak a közbeszerzésnek a nyertesét, aminek a keretében megkezdődhet egy százszobás, négycsillagos üzleti és konferenciaszálló tervezése – tudta meg a Magyarépítők.

A mintegy 9-10 ezer négyzetméternyi hasznos nettó alapterülettel bíró épület beruházását az ALFATERV-2000 Építőipari, Tervező és Fővállalkozó Kft. készítheti elő.

Egy hotel tervrajza
Fotó: Getty Images

Ezt lehet tudni a zalaegerszegi szállóról

A nagyméretű komplexum egy terepszint alatti és három felszíni szintet is tartalmaz majd az előzetes elképzelések szerint. A környék tereprendezésén felül pedig parkolókat és közlekedési csomópontokat is kialakítanak majd.

A lap úgy tudja, hogy az önkormányzat a szálloda üzemeltetését hazai szállodalánchoz tartozó üzemeltetésében tervezi ellátni egy nemzetközi márka ernyője alatt.

A szálloda hatalmas méretét mutatja, hogy egy 130 fős étterem teraszt, egy 40 fő befogadóképességű kávézót és pékséget, valamint egy 70 fős bor és gasztronómiai bemutató és látógatóközpont terveznek. A komplexum rendezvénytermét pedig 350 főre tervezik. 

Nem mindenki bizakodó a hazai turizmust illetően

Mint ahogy korábban megírtuk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke 2023-ban a belföldi kereslet visszaesésétől tart, de bízik abban, hogy a legtöbb vendéglátóhely így is működőképes marad.

Flesch Tamás  szerint egyre népszerűbb célpont lett Magyarország a cseh, a lengyel vagy épp a szlovák utazók számára, ahogy komoly növekedést tapasztaltak 2022-ben  az izraeli piacról érkező vendégek számában is.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy bár itthon is 15-20 százalékkal drágábbak lettek a szállások árai, a gyengélkedő nemzeti valuta miatt még mindig igen kedvező hozzánk utazni. Éppen ezért reménykednek, hogy nem fog csökkenni a külföldi utasok száma 2023-ban.