Rómában rekedt a Wizz Air több utasa

Startlap Utazás
Egy olaszországi sztrájk miatt alakult ki a helyzet, melyet a légitársaság megpróbált a legmegfelelőbben kezelni.

Az olasz légiforgalmi irányítás július 26-ára munkabeszüntetést hirdetett, ami a Wizz Air pár itáliai viszonylatánál késéseket és törléseket is okozott – írja az Index.

Egy Rómából Budapestre utazni kívánó magyar olvasó arról méltatlankodott a lapnak, hogy nem volt lehetséges átfoglalni, és a legközelebbi járat a magyar fővárosba csak augusztus 2-án fog indul.

A hírportál rákérdezett a légitársaságnál a történtekre, illetve hogy érdeklődjék, mit kívánnak tenni a kint rekedt utasok érdekében. 

“Az olasz légiforgalmi irányítás július 26-ára meghirdetett sztrájkja a Wizz Air néhány, aznapra tervezett olaszországi járata számára késésekkel és járattörlésekkel járt. Az érintett utasokat tájékoztattuk a lehetőségeikről, és felajánlottunk számukra egy alternatív Wizz Air járatot, a teljes viteldíj visszatérítését, vagy kreditként az eredeti viteldíj 120 százalékát. Bár az olaszországi sztrájk a teljes légiközlekedési iparágat érinti, és nincs ráhatásunk, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért” – írta válaszul a fapados légitársaság.