Amelia Earhart nevű virtuális asszisztens segíti a jövőben a Wizz Air utasait

Fatima
Angol nyelvű chatbottal segíti utasait a Wizz Air, a világhírű női pilótáról, Amelia Earhartról elnevezett virtuális asszisztens információkat ad a járatokkal kapcsolatban, és általános utazási tudnivalókkal is szolgál, emellett az ügyfélszolgálat is elérhető lett chatben.

Amelia olyan témákban ad választ, mint a Covid-19 járvány, a különleges segítség, a csomagok kezelése, a fizetési módok, a check-in, az önkéntes lemondás, a kisgyermekekkel való utazás vagy a szolgáltatások (pl.: Wizz Discount Club, Wizz Flex, Wizz Priority, ülőhelyválasztás). Használata ingyenes, célja, hogy az utasok könnyen jussanak információhoz anélkül, hogy kapcsolatba kelljen lépniük a légitársasággal telefonon vagy e-mailen keresztül, mindezt a vállalat weboldalának átböngészése nélkül.

Ezen felül mostantól a Wizz Air-kollégák is ingyenesen elérhetők chatben, ha az ügyfeleknek olyan kérdéseik vannak, amelyekre Amelia még nem tud válaszolni.

A Wizz Air szeretné, ha többen és többen használnák a chatbotot, ugyanis a virtuális asszisztens a felhasználói visszajelzések és igények mentén képes fejlődni. Noha jelenleg angol nyelven, korlátozott témával kapcsolatban érhető el, a fokozatos bővítésnek és fejlesztésnek köszönhetően egyre több témát lesz képes lefedni, így segítve a légitársaság weboldalának látogatóit – írja a légitársaság közleménye alapján az AIRportal.

Fotó: Wizz Air

Kiemelték: az új „live chatet” biztosító ügyfélszolgálati kollégák is elérhetők a Wizz járataival és a szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi kérdéssel kapcsolatban, ha a chaten keresztül intézett foglalásmódosítások pénzügyi tranzakciót nem igényelnek. A fizetést igénylő kérelmek esetében a Wizz Air már több önkiszolgáló lehetőséget is bevezetett, amelyek a felhasználók Wizz-fiókjában elérhetők, ezen felül pedig a call center továbbra is az ügyfelek rendelkezésére áll.