Világ 2020. szeptember 16.

Ez a repülőtér elnyerte a világ első 5 csillagos anti-COVID minősítését

Fatima Világ 2020. szeptember 16.
A kiváló biztonsági és higiéniai intézkedéseknek köszönhetően a római Fiumicino repülőtér a világ első ötcsillagos COVID-ellenes repülőtere lett.

A Skytrax brit légiközlekedési elemző cég COVID-19 5 csillagos repülőtér besorolást adott a római Fiumicino – vagy más néven  Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtérnek. A hónap elején 3 napos ellenőrzést tartottak ott, a minősítés az eljárási hatékonyság ellenőrzésén, a vizuális megfigyelés elemzésén és az ATP mintavételi tesztek kombinációján alapult.

A málagai Costa del Sol repülőtér és a nizzai Côte d’Azur repülőtér is auditálásra került, és mindkettő három csillagos minősítést kapott.

A Fiumicino repülőtér Olaszország fő repülőtere, szeptember 1-jén egy nagy helyszíni koronavírus tesztközpontot nyitott az Olasz Vöröskereszttel, és egy 40 munkatársból álló Bio-Safety csapatot állított fel, hogy megkönnyítse a társadalmi távolságtartást és ellenőrizze a maszkviselést. A Skytrax vezérigazgatója, Edward Plaisted megjegyezte ezen frontvonalbeli személyzet fontos szerepét és sikerét az utasok és munkatársaik biztonságának megőrzésében.

Fotó: Matteo Trevisan/NurPhoto via Getty Images

Az auditorokat lenyűgözte a több nyelvű, könnyen olvasható táblák elterjedtsége az egész repülőtéren, és megjegyezték, hogy a takarítószemélyzet láthatóan jelen van a forgalmas területeken. A jelentés szerint a repülőtér folyamatosan értékeli higiéniai módszereit a fejlesztések érdekében, és jelenleg számos UV-fertőtlenítési módszert tesztel magas érintkezésű pontokon, például liftekben és mozgólépcsőkön – írja a Lonely Planet.

Heathrow is nagyító alatt

A Skytrax eddig négy repülőteret ellenőrzött, hogy lássa, miként működnek a világjárvány alatt. A londoni Heathrow háromcsillagos minősítést kapott, pontokat kapott a maszkhasználatáért, a könnyen olvasható feliratokért és a kézfertőtlenítők elérhetőségéért; azonban a Skytrax auditorai szerint következetlen különböző területeken, mind a tisztaság, mind a társadalmi távolságtartás ellenőrzése szempontjából.

Keresés az oldalon