Reptéri korlátozások: a Heathrow hosszabbít, a Schiphol kompenzál

Startlap Utazás
Marad az utasok számának limitálása a londoni Heathrow reptéren a nyári menetrend végéig, az amszterdami Schiphol pedig kártérítést ad a sorban állás miatt járatukat lekésőknek.

Az Airportal cikke szerint kapacitáskorlát október 29-ig történő meghosszabbítására készül a legnagyobb londoni repülőtér. Mint arról korábban beszámoltunk, a Heathrow-ról induló járatok napi férőhely-kapacitását 104 ezerben maximalizálták az idei nyáron, eredetileg szeptember 11-ig.

A Heathrow üzemeltetője most konzultációt kezdeményez a földi kiszolgáló cégekkel, hogy felmérje a rövid és hosszabb távon rendelkezésre álló kapacitásokat. Ennek eredményét is figyelembe veszik a döntésnél, mert a cél az intézkedés mihamarabbi feloldása, vagy lehetőség szerint a napi százezer utasos limit megemelése – írja az Airportal.

Marad a létszámkorlát a londoni reptéren
Fotó: AFP

Szintén kapacitáskorlátozás mellett működik az amszterdami Schiphol repülőtér. Szeptemberben és októberben is korlátozzák az utasok számát, a következő hónapban naponta legfeljebb 67 500 utas indulhat el, októberben pedig 69 500 lesz a létszámhatár.

Az üzemeltető bejelentette, hogy költségtérítést nyújt azoknak az utasoknak, akik a biztonsági ellenőrzésnél kígyózó több órás sorban állás miatt késték le a járatukat az április 23. és augusztus 11. közötti időszakban.

A reptérre időben kiérkezett, de a járatukat lekéső utasok szeptember végéig nyújthatják be igényüket a repülőtér weboldalán.