Világ 2019. december 11.

Önellátó minibusszal a világ körül

Balázs Világ 2019. december 11.
Egy fiatal pár szívük parancsára hallgatva nekivágott az egyetem után a világnak – egy rozoga minibusszal. A kocsit újrahasznosított eszközökből, anyagokból rendezték be lakásnak. Mindenük megvan, amire szükség lehet a több hónapos utazás során. Most épp a Francia Alpokból indulva a Távol-Keletre tartanak.

Lucy és Ben, így hívják azt a párt, amely négy éve járja a világot – egy lakókocsivá alakított minibuszban. A jelmondatuk így szól: semmit se halassz, indulj most, arra, amerre a szíved diktálja! Az egyetem elvégzése után keltek útra az ezer fontért (kb. 370 000 Ft.) megvásárolt ócskasággal, mely azóta is a lakásuk és a világ minden szegletébe eljuttatta már őket.

Lucy és Ben világutazók.
Lucy és Ben (Forrás: From Rust to Roadtrip, Facebook)

Raklapok, zsákok, fatörmelék

Lucyék története nem egyedülálló, arra viszont tényleg nem találni sok példát, hogy valaki újrahasznosított dolgokkal tömje teli a kocsiját, mellyel a világot járja. Ők így tettek. Raklapból, kávés zsákból, fatörmelékből varázsolták otthonossá az egykori minibusz belsejét. A konyhai szekrény valamikori állványzatból készült, míg a polcok uszadék fából és deszkákból. Minden használt anyagokból.

Amerre jártak, beszereztek valamit, amiből berendezték a lakóautójukat. A takarót Ben hozta Indiából egy hátizsákos túráról, ágytakarót Mexikóban, szőnyeget Görögországban találtak .

A gáztűzhely és sütő főzésre, sütésre, meleg víz készítésére és fűtésre is alkalmas. Hűtőjük és wc-jük is van a buszban, amelynek a tetején azért egy napelem is tárol energiát. A szükséges mennyiségű vizet nagyméretű tartályokban tudják tárolni. Mindezek segítségével semmilyen lakossági szolgáltatóra nincsenek ráutalva, szabadon járnak-kelnek a világban guruló lakásukban.

Már 25 országban jártak

Eddig Európa 25 országában jártak, és most kezdték el harmadik 7 hónapos körútjukat. A Francia-Alpokból indultak, s a Balkánon át a Távol-Keletre tartanak. Egy országban kettő, de legfeljebb nyolc hetet töltenek el, s gondosan lejegyzik, mivel találkoztak, sok fényképet készítenek. Ez egyszer sokat segíthet azoknak, akik például vadkempingezési tanácsokat keresnek távoli országokban.Ha szeretnétek követni őket, Instagramon a From rust to roadtrip néven megtaláljátok az oldalukat.

(Via)

Keresés az oldalon