Világ 2020. február 23.

Olcsó repülőutak egy márciusi hosszú hétvégére

Balázs Világ 2020. február 23.
Idén ugyan nem lesz munkaszüneti nap március idusa, lévén, hogy vasárnapra esik, de ettől még mi simán kivonhatjuk magunkat a hétköznapi taposómalomból egy rövid nyaralás erejéig.

Március közepe abból a szempontból is ideális egy kis leeresztésre, mert akkorra már szinte letelt az év első negyede és ezt illik valami munkától távoli helyen és állapotban megünnepelni. Legyen ez akár a tengerparton, akár egy menőbb múzeumban, vagy egy barátságos kocsmában, esetleg a sivatag szívében lüktető nagyvárosi oázisban. Nézzük is, hova repülhetünk, ha nagyon ránk törne a mehetnék ebben az időszakban, ami legyen mondjuk egy hosszú hétvége március 12. és 15. között.

Róma (Olaszország)

Nyilván az örök várost nem kell bemutatni senkinek, de jogosnak tűnhet a kérdés, hogy mégis mit tud Róma március közepén? Nos, kevesebb turistát mint az megszokott, hiszen ez az időszak amolyan köztes állapot a tél és a tavasz között, nincs ugyan csontrepesztő hideg, sőt, virágzik a pipacs, meg a lilaakác, de ettől még erősen ajánlott rétegesen öltözni.

Róma (Forrás: Getty Images)

Átlagban 15 fok környékére kell számítani, ami tulajdonképpen egy kellemes kirándulóidő, eszményi arra, hogy megnézzük a város főbb nevezetességeit anélkül, hogy folyton másokkal kellene tülekednünk egy korty levegőért valamelyik ismertebb múzeumban.

Szóval akár a Colosseumot, akár a Vatikán Múzeumot tekintjük meg, vagy csak egy laza bulizós hétvégére oldódunk fel a városban, Róma remek választás lehet ezek mindegyikére, ha bírjuk, akkor talán egyszerre is. Sőt, ha időnk engedi, akár maradhatunk még egy napot, hiszen március 15-én tartják Julius Caesar meggyilkolásának emléknapját és ilyenkor elég sok kosztümös figurával találkozhatunk és magát a merényletet is megtekinthetjük.

Repülőjegyek Rómába

Hirdetés

 

Miami (Amerikai Egyesült Államok)

Irány a tengerentúl, már ha némi tengerparti hesszelés is benne van a terveinkben. A mindig napos, mindig meleg Miami értelemszerűen márciusban sem lesz nagyon hideg, kellemes, húsz fok fölötti időjárásra számíthatunk és ez a víz hőmérsékletére is vonatkozik, úgyhogy akár önfeledten fürödhetünk is a tengerben, lesznek még jó páran körülöttünk, akik így fognak tenni.

Miami (Forrás: Getty Images)

Március közepe azért is jó választás Miami meglátogatására, mert tele lesz a város rendezvényekkel, film- és jazzfesztivált ugyanúgy fogunk találni, mint a környékbeli latin népek egyik legnagyobb buliját, a Carnival Miami-t, melynek keretében a közép és dél-amerikai kulináriákba épp úgy belekóstolhatunk, mint a mindenféle táncos zenés programokba.

De ha a pezsgés nem a mi világunk, március 13 és 15 között a városban tartják Amerika legnagyobb térképvásárát, ahova, ha csak nézelődni ugrunk ki, már megéri, feltéve, ha bármennyire is érdekel minket a kartográfia.

Repülőjegyek Miamiba

Hirdetés

 

Valletta (Málta)

Ugyan a tengerparti fetrengéshez még egy kicsit hűvös lesz az idő és az sincs kizárva, hogy olykor olykor némi zuhéban is részünk lesz, ha március közepén látogatunk Máltára, viszont a város (ebben az esetben természetesen Vallettáról van szó) felfedezésére bőven lesz alkalmunk, sőt, ha nem ódzkodunk az autóbérléstől, akár az egész szigetet is bejárhatjuk.

Valletta (Forrás: Getty Images)

Ez egyáltalán nem nagy kunszt egyébként, rohamtempóban egyetlen nap alatt is letudhatjuk, de minek rohanni, ha van rá egy egész hosszú hétvégénk?

Természetesen akkor se kell nekikeseredni, ha nincs kedvünk lótni-futni és inkább kellemes koncerteken ütnénk elé az időt, elmehetünk például a Máltai Filharmonikus Zenekar koncertjére, részt vehetünk autentikus vidéki lakomákon, vagy csak lazulhatunk egyet a város klubjainak valamelyikében.

Repülőjegyek Máltára

Hirdetés

 

Madrid (Spanyolország)

Ez a márciusi időszak tökéletes arra, hogy megnézzük jobban azokat az országokat, ahova általában nyáron megyünk tengervízbe lógatni a lábunkat. Persze ezt nem akartuk annyira elítélőn mondani, ahogyan hangzik, sőt, júliusban a radai rossebnek lenne kedve egy turistasor végén aszalódni valamelyik múzeum bejáratánál, szóval ilyet nyáron ne is tegyen senki, ha kedves és ép az elméje. Ellenben márciusban Madrid csodálatos hely és tengernyi látnivalót tartogat a számunkra. A Prado múzeum, vagy a spanyol királyi palota (ez egyébként a legnagyobb uralkodói székhely Nyugat-Európában) mind el tudnak vinni egy napot anélkül, hogy az unatkozásra akár csak esélyünk nyílna.

Madrid (Forrás: Gettyimages)

Semmiképpen ne hagyjuk ki a San Lorenzo de El Escorial-t, ami a spanyol uralkodók Versailles-ja és hétfő kivételével minden nap visznek oda szervezett túrák, összességében olyan félnapos elfoglaltságot jelent majd a megtekintése.

Ha pedig a Prado után még maradt igényünk a képzőművészetre, akkor ne felejtsünk el betérni a Thyssen-Bornemisza Múzeumba, ami a Thyssen gyáros család gazdag művészeti gyűjteményét őrzi.

A Bornemisza név pedig onnan jön, hogy a dinasztia harmadik tagja, Heinrich egy magyar bárólányt, Bornemisza Margitot vette feleségül és az asszonnyal együtt járt a bárói cím is, így az ifjú férj Thyssen-Bornemisza néven került be az arisztokraták klubjába.

Repülőjegyek Madridba két főre

Hirdetés

 

Dubaj (Egyesült Arab Emírségek)

Dubajba az év bármelyik szakaszában nyugodtan mehetünk, hiszen mindig találunk magunknak izgalmas elfoglaltságot. Márciusban ráadásul olyan rettenetes meleg sincs ott, még (épp hogy csak) 30 fok alatti értékeket mutat a hőmérő. Szóval aki a tavasz bármilyen formájára vágyik, az lehetőleg ne Dubajban keresgélje, mert csalódni fog. Errefelé olyan nincs.

Dubaj (Forrás: Getty Images)

Ellenben shoppingolási lehetőségből annál több van, elvégre mégis ez Dubaj egyik fő profilja, ráadásul a karácsonyi szezon lecsengésével most vélhetőleg kisebb népsűrűségben lehet próbálkozni ezzel az elfoglaltsággal.

Tehát, akik annyira nincsenek oda a tumultuózus bevásárlóközpont életérzésért, azok jól teszik, ha március idusán vásárolnak.

Repülőjegyek Dubajba

Hirdetés

Keresés az oldalon