Sztrájk készül az olasz reptereken, figyelmeztet a Wizz Air

Munkabeszüntetés miatt komoly fennakadásokra lehet számítani Olaszországban, amely a repülőterekre való utazást, a check-in folyamatát és a biztonsági ellenőrzést is érintheti.

Most vasárnapra, azaz június 4-re országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók Olaszországban. E miatt érdeme időben elindulni a reptérre, elegendő időt hagyva a megközelítésére, valamint a szükséges procedúrák elvégzésére a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál.

A Wizz Air egyik gépe Berlinben
Fotó: John MACDOUGALL / AFP

A Wizz Air pénteki közleményben figyelmet a sztrájkra, azt írják, hogy mindent megtesznek a fennakadások minimalizálása érdekében, és bármilyen további információ, változás esetén tájékoztatást adnak az utasaiknak.

Amennyiben a repülőjegyet egy utazási irodán vagy külső közvetítőn keresztül vásárolták, azt javasolják, hogy közvetlenül hozzájuk forduljanak, hogy időben informálódhassanak a járatuk státuszáról. Egyben azt is ajánlják, hogy a repülőtérre való kiutazás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát a légitársaság honlapján.

Azok, akik WIZZ Flex szolgáltatást vásároltak, térítésmentesen átfoglalhatják utazásuk időpontját, ezzel elkerülve a sztrájk okozta esetleges fennakadásokat.