Világ 2021. június 03.

Így utazhatunk Olaszországba nyáron

Startlap Utazás Világ 2021. június 03.
A speciális beutazási szabályokról szóló rendelet 2021. július 30-ig lesz érvényben.

Olaszországbaaz utazás előtt legfeljebb 48 órával elvégzett, negatív PCR- vagy AG-antigén gyorsteszt bemutatásával lehetséges belépni. Enélkül a beutazókra 10 napos járványügyi megfigyelés és karantén vár.

Az EGT-tagállamokban – így Magyarországon is – kiállított védettségi igazolványt nem fogadja el Olaszország.

A PCR- vagy antigén teszt kötelezettsége alól csupán a két éven aluli gyermekek mentesülnek.

A beutazó köteles gondoskodni arról, hogy lakóhelyét tömegközlekedés igénybevétele nélkül érje el. A repülővel érkezők esetén a repülőtér tranzitzónájának elhagyása nélkül lehetőség van a hazautazás légi úton történő folytatására, a jegyen jelzett úticél eléréséig – olvasható a Konzuli Szolgálat honlapján.

A beutazást megelőzően egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén pedig a csoport vagy a család egy tagja köteles egy elektronikus adatlapot kitölteni, ami itt érhető el.

Az országba való beutazás feltétele az is, hogy a beutazó bejelentkezzen az olaszországi lakóhely vagy tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítónál.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a speciális beutazási szabályokról szóló rendelet 2021. július 30-ig lesz érvényben.

Olaszország, Velence
Fotó: Getty Images

Olaszországban június 7-étől a kijárási tilalom már csak éjféltől lép életbe, június 21-től pedig teljesen megszűnik. Júniustól a kiszolgálás nemcsak a teraszokon, hanem zárt terekben is újraindulhat, de első lépésben csak este hat óráig.

Keresés az oldalon