Nyaralóövezet nyílt Steve Irwin emlékére: ennyibe kerül a szállás

Turi Dániel
Steve Irwin emberek milliónak volt nagy kedvence, most pedig már arra is van lehetőség, hogy pár napot eltöltsünk ott, ahol a Krokodilvadász a leghíresebb videóit forgatta.

Steve Irwin, akit a világ az egyik műsora miatt csak „A krokodilvadászként” ismer, kétségtelenül minden idők egyik legnépszerűbb természettudósa volt egészen a tizenhat évvel ezelőtt bekövetkezett tragikus haláláig. A világszerte ismert televíziós személyiségre a családja pedig nemrégiben egy különleges nyaralóövezettel is megemlékezett – ahol természetesen bárki eltölthet pár napot!

Ausztrália Queensland tartományának Beerwah nevű, a világtól elszigetelt, természethez közeli apró városában nyitotta meg kapuit nemrégiben a stílusosan Krokodilvadász névre hallgató nyaralóövezet, amit az elhunyt természettudós családja alakított ki.

-Steve mindig is szerette volna, ha az emberek megtapasztalják a csodálatos, csillagos ausztrál éjszakákat; ha csak egy kicsit is, de megtapasztalhatják azt az érzést, ami oly sokat jelentett neki és ami miatt beleszeretett és sosem távolodott el az állatoktól – idézi a travelandleisure.com nevű internetes portál Luke Reavly-t, a család régi barátját, aki a nyaralóövezet menedzsere is egyben. – Steve családja természetesen végig segédkeztek a terület megálmodásában és kialakításában. A gyerekek, Bindi és Robert keze nyomát viselik a szobák, a medencék és a nemrég nyílt étterem is.

Több program is az elhunyt természettudós munkásságát mutatja be
Fotó: thecrocodilehunterlodge.com.au

A Krokodilvadász övezet egyébként  a szintén az Irwin család tulajdonában lévő Ausztrál Állatkerttől nem messze, az ügynevezett Üvegház hegyek szomszédságában található.

A területen összesen nyolc – méretét tekintve is – családbarát kabint húztak fel, valamint simogatóval együtt kifutót alakítottak ki olyan Ausztráliában őshonos állatoknak, mint a kenguruk,  az emuk és koalák.

A koalák ezen felül még egy külön házat is kaptak – itt találhatók azok az állatok, akiket a 2020-ban történt ausztrál bozóttüzek miatt kellett kimenekíteni az élőhelyükről. A helyben található étterem, ami egyébként a Harcos nevet viseli, olyan ausztrál különlegességekkel szolgál az ideérkezőknek, amik kifejezetten az ausztrál őslakosok receptjei alapján készítenek el – de természetesen a modern ízek kedvelői sem fognak csalódni. A látogatókat ráadásul egy különleges ajándékcsomaggal fogadják az érkezéskor, sőt ingyenes belépőt is kapnak az Ausztrál Állatkertbe és annak az állatkórházába egyaránt. Ezen felül több szervezett túrával, valamint a Krokodilvadász életét és munkásságát bemutató programmal várják a turistákat. Mindez azonban cseppet sem olcsó mulatság, egy éjszaka  jelenleg két fő részére nagyjából háromszázezer forintos áron foglalható.

The Corodilehunter Lodge

Összesen nyolc kabin, állatsimogató, túrák és izgalmas programok várják a látogatókat

Hirdetés