Világ 2021. augusztus 01.

A németországi V8 Hotelben valódi autókból készült ágyakban alhatsz

Fatima Világ 2021. augusztus 01.
Az autók szerelmeseinek maga a mennyország.

Gyerekként mindig is arról álmodoztál, hogy versenyautós ágyad legyen? Esetleg nagy rajongója vagy az ilyen kocsiknak? Vannak ezzel még így páran, ezt a megmagyarázhatatlan rajongást használja ki a németországi V8 Hotel, ahol valódi versenyautókból készült ágyakban pihenhetnek a vendégek – nem vicc, tényleges autórészeket és alkatrészeket alakítottak kényelmes ággyá.

Műhely és tematikus szobák

Az egyedi stuttgarti hotelben a Martini Porsche Boxster, a Citroen DS, a Cadillac Coupe de Ville, a Jaguar XJ 2.S, a BMW E36, a Wrangler Jeep és az 1970-es évek Alfa Romeo autóiból átalakított kényelmes ágyakban alszanak a vendégek, 26 tematikus szoba és egy Műhely is helyet kapott az épületben, ahol még az autószerelő lába is kilóg az ágy alól – arra az esetre, ha az érkező magányosnak érezné magát… A valódi méretű, valódi autóból barkácsolt különleges fekhely mellett egyéb autós dísztárgyak is helyet kaptak: a szobákat az autózáshoz kapcsolódó emlékek, tematikus falfestmények díszítik, így a hotelben tartózkodás egyfajta valóra vált álom az autózás szerelmeseinek.

Fotó: V8 HOTEL the Original

A teljes deluxe élmény egy négyemeletes Mercedes lakosztály, ahol saját tetőterasz, saját szauna, 47 hüvelykes televízióval ellátott nappali és konyha szolgálja az úri pihenést.

Azért igencsak zsebbe kell nyúlnia annak, aki azzal dicsekedne, hogy egy ilyen extra hotelben aludt: egy éjszaka a V8 Hotel tematikus szobájában körülbelül 200 USD-tól, azaz nagyjából 61 ezer forinttól kezdődik – írja a Designtaxi.

A különleges hotelekből nincs hiány a világban: a legújabb a belgiumi tutajhotel, amit a koronavírus ihletett, ugyancsak a társadalmi távolodás jegyében nyílt tavaly egy ideiglenes szálloda egy svájci erdőben. Hollandiában népszerű a boroshordó hotel – ám a mexikói Tequila településén is van egy olyan szálloda, ahol hordókban lakhatnak a vendégek – ezekben a hordókban azonban tequilát tároltak. Magyarország sem szűkölködik extrém szállásokból: hordóhotel, jurtahotel, disznóólból átalakított szállás, tisza-tavi úszóház – ezekről írunk hamarosan.

Keresés az oldalon