Világ 2021. január 13.

Ne csak beoltottak utazhassanak a turisztikai világszervezet szerint

Fatima Világ 2021. január 13.
Az Utazási és Turisztikai Világtanács ellenzi, hogy kötelezővé tennék a koronavírus elleni vakcinát az utazásokhoz - ezt a lépést a munkahelyi diszkriminációhoz hasonlította.

Gloria Guevara, az Utazási és Turisztikai Világtanács vezetője a Reuters Next webes konferencián fejtette ki, hogy szerinte – és a testület véleménye szerint – soha nem szabadna oltáshoz kötni az utazást vagy a munkába állást. Vele együtt Tony Fernandes, az Air Asia vezetője is hangsúlyozta: vakcina helyett inkább a globális, egységes tesztelési eljárás jelenti a légiközlekedés újraindításának kulcsát. Persze sokan nem értenek velük egyet: a konferencián résztvevő egészségügyi és turisztikai szakemberek egy gyors közvélemény-kutatás alapján azonban döntő többségben egyetértettek azzal, hogy oltáshoz kellene kötni a nemzetközi utazást – írja az AIRportal.

Illusztráció: Getty Images

A WHO eközben arra figyelmeztet, hogy idén vélhetően még nem lesz meg az emberiség nyájimmunitása. Dale Fisher, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik vezető beosztású munkatársa szerint egyhamar nem fog az élet visszaállni a normális kerékvágásba annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió is megkezdte a lakosság beoltását. Persze további nehézség, hogy hiányos a tudás a vírus mutálódó képességéről.

Keresés az oldalon