Álomállás várja a könyvmolyokat a Maldív-szigeteken

Fatima
Mezítlábas könyvárust keresnek a turistaparadicsom egyik könyvesboltjába.

Az Ultimate Library az ötcsillagos Soneva Fushi luxusüdülőhely mellett 2018-ban létrehozta a pop-up könyvesboltját a Maldív-szigeteken. Azóta minden évben felhívást intéznek valakihez, aki szívesen otthagyná az eddigi életét, hogy a egy világra szóló élményt szerezzen a könyvesboltban. A legújabb könyvkereskedő, Chrissy Ryan tavaly novemberben csatlakozott, és bejegyzések írásával, kreatív íróórák szervezésével, könyvtárak kurátorozásával, úszással, sznorkelezéssel, tengerparti olvasással és jógázással töltött napjait.

A Barefoot Bookseller blogon Chrissy azt mondta: “6000 mérföldet tettem meg a bolygón, otthagytam magam mögött barátaimat és családtagjaimat, és egy teljesen új közösséget találtam egy kis szigeten az Indiai-óceán közepén. Feszegettem a határaimat és újra felfedeztem önmagamat.” Mezítlábas könyvkereskedőként töltött időszakának köszönhetően Chrissy megoszthatta az irodalom iránti szeretetét a világ minden tájáról érkező emberekkel, és az olvasás szeretetére is inspirálta őket.

A Maldív-szigetek jelenleg fogadja a nemzetközi turistákat, a folyamatos koronavírus-járvány ellenére is kevés követelményt támasztanak az utazókkal szemben.

Új dolgozó kerestetik

Most az üzlet október közepén ismét megnyitja kapuit, és egy újabb új munkatársnak ad lehetőséget 6 hónapon át, hogy megízlelje a mezítlábas könyvkereskedést a gyönyörű Baa Atollon. A könyvkereskedő irodalmi tapasztalatokkal segíti a vendégeket, például írói műhelyekkel és személyes olvasási konzultációkkal. Aki munkát kap, az is szabadon állhat elő új és érdekes ötletekkel, és rengeteg szabadideje lesz a szigeti élet élvezetéhez, idején okosab beosztva a könyvtár, a strand és a dzsungel között – írja a Lonely Planet.

Maldív-szigetek utazás júliusban
Fotó: Getty Images

A sikeres pályázó 1 hónapos indulás előtti tréningen vesz részt az Ultimate Library csapatával, majd a Maldív-szigetekre repül a 6 hónapos munkára. Az ideális jelölt rajong a könyvek iránt, és képes lesz minden korosztályba tartozó vendéggel kapcsolatba lépni. Emellett kiváló angol készségekkel kell rendelkeznie mind szóban, mind írásban, hiszen blogot fog írni tapasztalatairól. A szervezőkészség sem utolsó, ugyanis műhelyfoglalkozásokat és egyéb rendezvényeket fog rendezni a vendégeknek. Ha ez az az állás, amiről mindig is álmodtál, akkor többet is megtudhatsz a @barefootbookseller vagy a www.barefootbookseller.com oldalakon.