A Wizz Air Sármellékről indított járatot

Diósi Szilvia
A Wizz Air heti kétszeri járata Dortmundot köti össze a Hévíz-Balaton Airporttal.

A Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legkedveltebb úti cél, a 46 százalékuk érkezik ide. 

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az első járat csütörtöki érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy  kiemelten fontos számukra a német turistaforgalom erősítése a hévízi, balatoni régióban. 

Hévízen 2021-ben 174 ezer vendég 659 ezer éjszakát töltött, az új járattól pedig ennek a számnak a további emelkedését várják.

Ugyanis idén már az első 5 hónapban 78 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban.

Wizzair sármelléki járata.
Vízsugárral fogadják a Wizz Air első Dortmund-Hévíz menetrend szerinti járatát Sármelléken, a Hévíz-Balaton nemzetközi repülőtéren. Fotó: MTI/Varga György

Az utóbbi időben felértékelődtek a regionális repülőterek, ezért is kiemelt fontosságú az új sármelléki járat,

valamint szeretnék a Balatont négyévszakos célponttá tenni a turisták körében.

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként arról beszélt, hogy a régióban élők közvetlenül vagy közvetve alapvetően a turizmusból élnek, alig van olyan szakma, amire ne lenne gazdasági hatása a vendégforgalomnak. Emiatt is szükséges a repülőtér tervezett fejlesztése, ami nemcsak infrastrukturális fejlesztést, hanem a repülőjáratok további bővítését is igényli.

Benkő Attila, a repülőtér igazgatója elmondta, hogy utoljára 2008-ban fogadott menetrend szerinti járatot a Hévíz-Balaton Airport, akkor a Ryanair Londonból közlekedtetett repülőket. A Wizz Air első, dortmundi járatával – amely szeptember 15-ig, hetente kétszer közlekedik – mintegy 170-en érkeztek Magyarországra.

Forrás: MTI