Belföld 2021. június 22.

A hétvégén többen szálltak vonatra, mint idén eddig bármikor

Fatima Belföld 2021. június 22.
Közel félmillióan keltek útra vonattal az elmúlt hétvégén.

A vakáció és az első igazán meleg nyári hétvége utazásra csábította az embereket, mintegy 470 ezren szálltak vonatra országszerte. A Balaton déli partjára új emeletes, KISS motorvonatokkal is el lehet jutni a fővároson át a Szob–Vác–Fonyód, valamint a Szolnok–Cegléd–Fonyód útvonalon.

Eredményes hétvége

A hétvége során 595 ezer darab menetjegyet, bérletet és felárat váltottak az utasok szerte Magyarországon. 2021. első igazi strandidős hétvégéjén többen szálltak vonatra, mint idén eddig bármikor. A jegyeknek közel 30 százalékát, kb. 171 ezer darabot a MÁV alkalmazás vagy a megújult ELVIRA felületén keresztül vették. Ezzel ez a hétvége volt az online csatornák legeredményesebb hétvégéje a magyar vasút történetében – tudatta a MÁV.

Illusztráció: Getty Images

A Balaton déli partjára utazók körében a legnagyobb és várhatóan legnépszerűbb újdonságot az emeletes KISS motorvonatok megjelenése hozta: a Napfürdő expresszvonat a hétvégeken Szolnokot és a ceglédi vonal forgalmasabb állomásait köti össze Fonyóddal; a Jégmadár expresszvonat pedig a Dunakanyart, azaz Szob és Vác térségét, továbbá Rákospalota-Újpestet, Kőbánya felsőt kapcsolja össze szintén Fonyóddal, a déli parttal és a Velencei-tóval.

Keresés az oldalon