Belföld 2020. szeptember 22.

Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon

Fatima Belföld 2020. szeptember 22.
Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon hétfőn - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Mint írták, a Pornóapáti és Bildein közötti közúti átkelő reggel 6 és este 7 óra között vehető igénybe, az Ágfalva-Schatterdorf közötti átkelőt pedig reggel 8-10 és délután 2-4 óra között használhatják a kétoldalú személyforgalomban.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 10-én az akkor még lezárt határátkelőhelynél, Pornóapátiban azt mondta: a járvány megfékezésében fontos kormányzati eszköz a szeptember elsejével bevezetett utazási korlátozás, ugyanakkor a kormány számára fontos a határ menti térségben élők véleménye, akik közül sokan dolgoznak a szomszédos Ausztriában, tehát nem mindegy, hogy milyen kerülővel tudnak naponta átkelni a határon – írja az MTI.

Illusztráció: MTI/Varga György

Hende Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője ezen a sajtótájékoztatón közölte: a környékbeliek egy petíciót juttattak el hozzá, amelyben azt kérik, hogy – több hasonló átkelő megnyitása után – a Pornóapáti és Bildein (Beled) közötti határátkelőhely is nyíljon meg. Ezt követően született meg a határ menti térségben ingázók számára kedvező döntés, amit Facebook-posztjában Hende Csaba már korábban tudatott.

 

 

 

 

A Kormány meghallotta a Pinka-völgy leghűségesebb népének kérését, és a belügyminiszter úr intézkedett. Szeptember 21-én…

Közzétette: Hende Csaba – 2020. szeptember 17., csütörtök

Keresés az oldalon