Ezeken a népszerű magyar üdülőhelyeken képtelenség szállást találni a nyárra

Fatima
Kitehetik már a megtelt táblát a magyar nyaralóövezetek?

Ha úgy döntünk, hogy Magyarországon belül nyaralnánk, érdemes résen lenni: van-e egyáltalán még szabad hely a népszerű turista célpontokon, vagy már lecsúsztunk róla?! Számíthatunk-e drágulásra, tömegre, vagy épp arra, hogy szinte nem is találkozunk majd más üdülőkkel? Beindult már a roham a korlátozások után?

Alig lehet szállást találni

Szinte üres a Szépasszonyvölgy, az egri belvárosban sincs tumultus.  Sok az egynapos turista: reggel jönnek, este mennek.

Egy hétvége két személy részére 20 ezertől indul, a határ 120-130 ezer forint a szállás tekintetében. Noha most még nincs tömeg, remélik, hogy július elseje után visszatérnek a szlovákok és a lengyelek. Eközben az Őrségben már kitehetik a megtelt táblát – május elejétől érkeznek a látogatók. Szerencsére nem kell másokat kerülgetni ott, békesség és nyugalom honol. 

Szarvas környékén is csak álmodni lehet a nyaralásról, ahogy a Tisza-tónál is képtelenség szabad szállást találni.

Balatoni nyaralás
Illusztráció (Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Flesch Tamás, a MSZÉSZ elnöke elmondta: “Mi azt gondoljuk, hogy július-augusztusban többségében ki lehet majd tenni a megtelt táblát az országban – legalábbis mindenki ebben bízik. Az nem jelenti azt, hogy akkor sem lehet majd sehol szálláshelyet találni, de a jobb szállodákban, a jobb színvonalúakban, a kurrensebb helyen lévőkben már nagyon nehéz lesz.” A Balaton egyébként kettős képet mutat: míg a vendéglátósok nem érzik a tömeget, szállást idén nyárra nem könnyű találni.