Világ 2020. november 09.

Ingyenes gyorstesztelési programot indított a Lufthansa

Fatima Világ 2020. november 09.
A gyorstesztek elvégzését egyelőre német belföldi járatokon kezdik el, bár nem kötelező, az önként jelentkező utasokon ingyen végzik el.

Az antigénteszteket november 12-én teszi elérhetővé a Lufthansa a München és Hamburg között közlekedő két járaton, az utasok a mintavétel után 30-60 perc múlva kapják meg az eredményt – csak akkor szállhatnak fel a gépre, ha a teszt negatívnak bizonyult. Az első gép, amelyen csak negatív eredménnyel rendelkező utasok lesznek, reggel 9 órakor száll fel, ám arra kérték az utasokat, hogy  A szokásosnál hamarabb érjenek ki a repülőtérre.

Lufthansa gépek a berlini reptéren ( Sean Gallup/Getty Images)

A tesztelés ingyenes – ám nem csak ezért érdemes igénybe venni, ugyanis a légitársaság honlapján megjelent közlés szerint azokat, akik nem járulnak hozzá, egy másik járaton viszik el a célállomásra, viszont a vizsgálat egy 48 óránál nem régebbi PCR-vizsgálattal kiváltható – írja az AIRportal.

Nem a Lufthansa az első

Az Egyesült Államokban a United Airlines november 16-től december 11-ig teszteli a Newark és London-Heathrow között közlekedő járatain az összes, két évnél idősebb utasát és a személyzetet, míg az Emirates tavasszal kezdett el kísérletezi a vérminta alapján működő gyorstesztekkel.

 

Keresés az oldalon