A Louis Vuitton tulajdonosa vette meg Leonardo da Vinci villáját, így néz ki a csodás épület

Turi Dániel
A tizenötödik században épült villa Milánó egyik legértékesebb épülete, ami eddig múzeumként üzemelt.

Ha élt valaha igazi zseni a Földön, akkor az Leonardo da Vinci volt: a reneszánsz „arca”, akit a mai napig csodálunk a tudásáért és azért, amit az emberiségért tett. A polihisztor Milánóban található egykori otthona nemrég pedig egy modernkori polihisztor, a jelenleg a világ leggazdagabb emberének tartott Bernard Arnault tulajdonába került – írja a Designtaxi.

A villa főbejárata
A villa főbejárata

A Louis Vuitton tulajdonosa vette meg Leonardo da Vinci villáját, így néz ki a csodás épület

A villa főbejárata
Egy másik reneszánsz festő, Bernardo Luini által festett freskók a mennyezeten
Egy reneszánszból megmaradt kőbe faragott alkotás az udvarban
A villához tartozó szőlőskert, háttérben az épülettel
A villa és a hozzá tartozó kert, fákkal, szökőkúttal
Fotó megosztása:

 

Évekig Bill Gates vezette a világ leggazdagabbjainak a listáját, amit nemrég Elon Musk vett át tőle, de jelenleg ez az irigylésreméltó cím nem másé, mint az elképesztő céghálóval rendelkező Bernard Arnault-é. A férfi a viszonylag hosszú névvel bíró LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton tulajdonosa és igazgatója: ez évek óta a világ legnagyobb egybefüggő lusuxmárkákkal foglalkozó cégbirodalma, amihez a Louis Vuitton-on kívül a Dior, a Marc Jacobs vagy a Givenchy tartoznak.

Arnault pedig úgy tűnik, hogy ennyivel nem elégszik meg és folyamatosan növeli a birodalmát: legutóbb az egyik legértékesebb olasz villát vásárolta meg magának.

A Casa Degli Atellani névre hallgató épületet 1498-ban Ludovico Sforza, Milánó akkori hercege ajándékozta Leonardo da Vincinek,

aki épp a városban tartózkodott, hogy elkészítse Az utolsó vacsora című világszerte ismert alkotását. Az évszázadok alatt természetesen rengeteg változáson és tulajdonosváltáson ment keresztül az épület, amit nem is olyan régen, az 1950-es években újítottak fel.

A szőlőskert és a tizenötödik században épült villa
Fotó: Getty Images

Persze mindezt úgy, hogy amit csak lehetett meghagytak az eredeti állapotában, ahol pedig ez nem volt lehetséges, ott amennyire csak lehetett, megpróbálták visszaállítani azt. Így lehetséges, hogy a mai napig több olyan része is van az épületnek, ahol

a mennyezeten freskók is láthatók: ugyan nem da Vinci készítette őket, de az értékük így is felbecsülhetetlen, hiszen egy másik reneszánsz alkotó, Bernardo Luini alkotásai.

Az épület egyébként évek óta múzeumként üzemel, annak ellenére, hogy kialakítottak benne hat bérelhető apartmant is – azt pedig, hogy az üzletembernek mi a terve az épülettel, egyelőre homály fedi. Mi mindenesetre nem lepődnénk meg, ha hamarosan egy részéből a világ legexkluzívabb luxusüzletét alakítanák ki.