Luxushotelt nyit a Louis Vuitton

Turi Dániel
A cég a párizsi irodaházát alakítja át tetőtől-talpig: lesz itt hotel, kiállítóterem, étterem és a Vuitton ígérete szerint a francia életérzés legjavát nyújtják majd a látogatóknak.

A legnagyobb divatházak ma már sokkal többet nyújtanak egyszerű ruháknál és kiegészítőknél: a luxusmárkák az elmúlt években egyre szélesebb szolgáltatást biztosítanak a vásárlóiknak, hogy igazi életérzést kapjanak a pénzükért cserébe. És melyik másik márka lehetne ebben igazi úttörő, mint a Louis Vuitton, ami hamarosan egy, a márka stílusához hű luxushotelt nyit?

Az ArchitecturalDigest számolt be a hírről, miszerint az egyik legrégebbi francia márka, a Louis Vuitton és a márka tulajdonosa, az LVMH nevű cég a tervek szerint pár éven belül egy luxushotelt és más, különböző közösségi teret hoz létre Párizsban – mégpedig a cég jelenlegi irodaépületében, a francia főváros nyolcadik kerületében.

-Meggyőződésünk, hogy az itteni kilátás a világ egyik leggyönyörűbbje: a Notre Dame-tólegészen az Eiffel-toronyig ellátni, ami Párizsban egyedülállónak számít – magyarázta Michael Burke, az LVMH vezérigazgatója, akinek a vezetése alatt az elmúlt másfél évben radikális építkezésbe kezdtek az irodaház környékén. –

37 ezer négyzetméternyi területet alakítottunk át teljesen,

nem csupán az irodaházat, de a mellette található La Samaritaine áruházat és a Cheval Blanc hotelt is felújítottuk. Viccelődtem is vele, hogy öt éven belül az én irodám már biztos nem ezt a funkciót fogja betölteni, hiszen ennél sokkal fontosabb és sokkal modernebb lehetőségek is rejlenek benne.

A Louis Vuitton kilencemeletes irodaháza Párizsban
A Louis Vuitton kilencemeletes irodaháza Párizsban

Luxushotelt nyit a Louis Vuitton

A Louis Vuitton kilencemeletes irodaháza Párizsban
Egy már felújított és egy felújítás alatt lévő épület
A Louis Vuitton üzlete a párizsi Champs-Élysées sugárúton
Fotó megosztása:

A tervek szerint az irodaház egy részét alakítják majd át hotellé, a másik felében pedig létrehozzák minden idők legnagyobb Louis Vuitton üzletét.

-Ezt várják tőlünk a vásárlóink, élményre, örök életre szóló emlékeket szeretnének – mi pedig igyekszünk ezt megadni nekik. Az üzletház egy kisebb része december 12-én megnyitja a kapuit, ahol egy exkluzív kiállítás keretein belül a látogatók megismerkedhetnek a Louis Vuitton gazdag történelmével. Összefogtunk a helyi éttermekkel, bortermelőkkel, így azok,

akik ide látogatnak majd, a legjobbat kapják majd a párizsi életérzésből: hamisítatlan francia ízeket, illatokat és élményeket.

A tervek szerint az egyszerűen csak Louis Vuitton Hotel névre hallgató épület öt év múlva, 2027-ben nyitja meg a kapuit a látogatók előtt és – ismerve a luxusmárka árszabását -, egészen biztosan a világ egyik legexkluzívabb és legdrágább hotelje lesz majd.