Világ 2020. november 25.

Egyre súlyosabb a helyzet: 118 millió dolláros nettó vesztesége lesz idén a légiszállítási iparnak

Fatima Világ 2020. november 25.
A légitársaságok úgy kalkulálnak, hogy a határok 2021 közepén nyílnak meg - ezt a vakcinák vagy a tesztelés elterjedése segítheti. Addig is brutális bevételkieséssel kell szembenézniük.

A légitársaságok még a korábbinál is nagyobb veszteséggel kénytelenek szembenézni, az utasforgalom leghamarabb 2023-ban érheti el a 2019-es szintet – közölte a IATA. A szervezet vezetője szerint a mozgás szabadságát nagyon korlátozták, ennek katasztrofális hatásai vannak a légiközlekedésre. A nemzetközi utasforgalom 89%-kal esett vissza, az utasszám pedig a 2013-as szintet jelenti.

Egy KLM gép felszállás közben.
A KLM holland légitársaság Boeing 777-300-asa felszállás közben (Fotó: LightRocket / Getty Images)

118 millió dolláros nettó vesztesége lesz idén a légiszállítási iparnak világszerte, míg júniusban még úgy vélte a szövetség, hogy “csak” 84 milliós lesz a szektor vesztesége – írja az Euronews. Ez az ágazat azok közé tartozik, amelyeket a leginkább sújt a koronavírus-járvány. Az IATA adatai szerint a légitársaságok idén 45,8%-kal csökkentették a költségeiket, bevételeik azonban ennél sokkal jobban, 60,9%-kal estek. Ez azt jelenti, hogy mind egyes utason 66 dollárt veszítenek.

Keresés az oldalon