Védettségi igazolványos kulcstartóval rukkoltak elő a görögök

Fatima
Többé nem kell az igazolvány vagy a telefon után kutatni: a kulcstartón mutathatják be a védettségijüket a görögök.

Nem mindennapi, ám annál praktikusabb megoldással állt elő egy athéni bolt a koronavírus-járvány újabb hullámában: kulcstartó formában kinyomtatott védettségi igazolványokkal üzletelnek, így azoknak, akiknek naponta többször is be kell mutatniuk az igazolványt, többé nem kell keresgélniük, hova is tették telefonjukat, kártyájukat. 

Komoly ellenőrzések Görögországban

November hatodika óta szigorúan ellenőrzik az igazolványokat Görögországban és sok helyre már csak ezekkel lehet bejutni, talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt napokban jelentősen megugrott az első oltásra jelentkezők száma. A görög egészségügyi miniszter az időseket és a terheseket, vagy egészségügyi problémával küzdőket kiemelten buzdítja az oltás felvételére – míg az ECDC szerint egyes európai országok 80 év feletti lakosainak száz százaléka megkapta már a koronavírus elleni védőoltást, addig a görögöknél ez az arány csupán 75 százalék.

A görög kormány egyelőre nem tette kötelezővé a harmadik oltást – de nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy hamarosan elrendelik azt. Ez viszont sokakat nyugtalanít, mivel így nem tudják, meddig érvényes az igazolványuk.