Világ 2020. február 28.

Koronavírus: rendkívüli intézkedésekre kényszerülnek a légitársaságok

Startlap Utazás Világ 2020. február 28.
Komoly spórolásba kezdtek az európai légitársaságok, a járattörlések csak az első lépést jelentik az intézkedések sorában - írja az AIRportal.hu.

A világszerte terjedő koronavírus a légi közlekedésben is kifejti negatív hatását, az utasforgalom drasztikus csökkenése arra kényszeríti a légitársaságokat, hogy a kieső bevételeiket rendkívüli intézkedések bevezetésével ellensúlyozzák.

A Lufthansa költségcsökkentést hajt végre a várható gazdasági hatások enyhítéséért. Ennek részeként egy ideig nem vesznek fel új munkaerőt vagy későbbre tolják a nemrég felvettek munkába állását – írja az AIRportal.hu.

A Lufthansa, a Swiss és az Austrian már eddig is több kínai, valamint hongkongi járatát törölte a téli menetrendi időszak végéig, de nagy valószínűséggel továbbiakra is számítani kell.

Ezek miatt a Lufthansa-csoport eddig 13 gépnyi kapacitást vont ki ideiglenesen a forgalomból.

Az Air France-KLM egyelőre csak a járattörléseket ismertette, ám egyfrancia lap egy belső levelezésre hivatkozva azt írja, az Air France is felfüggesztette az új emberek felvételét, leállított több marketing és promóciós kampányt, a különböző részlegeknél pedig spórolást kért a dolgozóktól.

A Wizz Air és a Ryanair a járatok felfüggesztése mellett nem terveznek más intézkedést életbe léptetni.

A rendkívüli intézkedésekről szóló cikket teljes terjedelmében az AIRportal.hu oldalán olvashatod el.

Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Keresés az oldalon