Világ 2020. március 13.

Beutazási korlátozás Máltán: 14 nap karantén az utazóknak

Fatima Világ 2020. március 13.
A koronavírus mértéktelen terjedése miatt szigorú rendelkezéseket hoztak világszerte, többek között Máltán is. Az Idegenforgalmi Hivatal közleményt adott ki az utazásokkal kapcsolatban.

Az egész világon elterjedt a koronavírus, több országban ki- és beutazási tilalmat rendeltek el és egyéb szigorításokat vezettek be. Máltán csütörtökön még csak 9 esetről lehetett tudni, alig egy nap leforgása alatt azonban 12-re emelkedett a fertőzöttek száma a Worldometers szerint. 

A máltai kormány bejelentette, hogy szerda éjfél óta tiltják az utazásokat Málta és Svájc, Németország, Franciaország, Spanyolország között,és továbbra is életben marad az Olaszországgal kapcsolatos tilalom.

Emellett a Máltai Idegenforgalmi Hivatal pénteken az alábbi felhívást adta ki:

Fotó: Getty Images

“FELHÍVÁS (2020.03.13.)

Felhívjuk minden utazási iroda és minden most illetve a közeljövőben Máltára utazó szíves figyelmét, a máltai kormány azonnali hatállyal életbe lépett intézkedésére, miszerint a világ összes országából, légi vagy vízi úton Máltára érkező minden utas 14 napos folyamatos kötelező karantén időszakot kell vállaljon, a törvény szigorú rendelkezéseinek megfelelően, melynek mindennemű megsértése 1000 euró bírságot von maga után.

A határozat további értesítésig marad hatályban.

Azok az utazók, akik 14 napnál rövidebb tartózkodásra érkeznek Máltára, ők is karanténba kell vonuljanak, de szabadon visszatérhetnek a kiinduló állomásra a visszaúti jegyükkel az eredeti menetrendjüknek megfelelően, feltéve, hogy Máltán a karanténban nem mutatnak semmilyen COVID-19 tünetet.”

Keresés az oldalon