Belföld 2020. szeptember 08.

Október 10-én tartják a Kéktúrázás napját

Startlap Utazás Belföld 2020. szeptember 08.
Felkészült vezetőkkel lehet majd teljesíteni az ősz legnagyobb, az egész országot átszelő túraeseményét.

2020. október 10-én az Országos Kéktúrát  egy nap alatt történő közösségi teljesítésre invitálja a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) a természet kedvelőit.

1168 kilométernyi távot és 31 550 méternyi emelkedőt 70 szakaszban, 50 fős csapatokkal, felkészült túravezetőkkel lehet majd egyszerre, egyidőben végigjárni, így a GPS jeladóknak köszönhetően estére a virtuális és az elektronikus térképen is kirajzolódik majd az országot keletről nyugatra átszelő ikonikus túraútvonal képe” – olvasható a szövetség közleményében.

A túrákon való részvétel egy regisztrációt követően ingyenes. Az esemény honlapja: www.kekturazasnapja.hu

A Magyar Természetjáró Szövetség 1961 óta koordinálja a kék sávval jelzett, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó jelvényszerző túramozgalmat.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére. A következő években az Alföldi és a Dél-Dunántúli Kéktúrára kerül sor, így 3 év alatt teljessé zárul a Kék Kör – írják.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

(OS – MTI)

Keresés az oldalon