Rövidül a karanténidőszak Franciaországban

Fatima
Már a közterületeken is arcmaszkot kell hordani Franciaországban 6 éves kortól, ám a szigorítást egy jókora lazítás is kíséri.

Olivier Veran egészségügyi miniszter bejelentette, hogy február 15-étől új intézkedést vezetnek be: a mostani 7 hónapos időszak helyett legkésőbb 4 hónapon belül be kell adatni a 2. után a 3. oltást is ahhoz, hogy valakit teljes mértékben védettnek tekintsenek. A karanténkövetelményekkel kapcsolatban is történtek változások: immár a vírussal fertőzött, teljesen beoltott embereknek csak hét napig kell izolálniuk magukat, azoknál pedig, akiknél negatív a teszteredmény, a karantén hossza 5 napra csökken – írja az Euronews

Fotó: Antonio Borga/Anadolu Agency via Getty Images

Egy másik szigorítás azonban jobban kiverte a biztosítékot: 6 éves kortól ugyanis már a közterületeken is arcmaszkot kell hordani az országban. A portálnak a következőket nyilatkozta az egyik szülő: “Felnőttként is fuldoklunk. El sem tudom képzelni, hogy hatéves gyerekre maszkot adjak.” Franciaországban egyébként egy hete 200 ezer fölött van az új vírusfertőzöttek napi száma, a járvány kezdete óta pedig csaknem 124 ezren haltak meg a fertőzésben.