Világ 2020. október 21.

Elmarad az egyik legkedveltebb burgenlandi karácsonyi vásár

Fatima Világ 2020. október 21.
Hol lemondják, hol szigorú szabályok mellett tartják meg a karácsonyi vásárokat Burgenlandban.

Ahogy azt a Startlap is megírta, Bécsben idén is megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárokat – természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett -, míg Budapesten, a Vörösmarty téren nem az eddigi jól megszokott formában tartják a vásárt. A vírushelyzetre való tekintettel megelőzési és higiéniai koncepciót kell kidolgozniuk a vásárszervezőknek, míg egyre többen inkább a lemondás mellett döntenek.

Sok vásár elmarad

Bár november végén már Burgenlandban is megnyílnak az ünnepi vásárok, még nem lehet tudni, idén hol tartják meg, hol sem. Annyi biztos, hogy az egyik leglátogatottabb gyöngyszem, a Ruszti Adventi Vásár már biztosan elmarad, vele együtt a nagymartoni/Mattersburg, a féltoronyi/ Halbturn és a városszalónaki/Stadtschlaining is, ellenben a kismartoni/Eisenstadt sétálóutcában és a savanyúkúti/Bad Sauerbrunn Karácsonyfa Faluban biztosan lesz vásár – írja a Volksgruppen.

Getty Images

Ahol megrendezik a vásárt, ott szigorú előírásokkal igyekeznek megfékezni a koronavírus terjedését: kötelező lesz a maszkviselés és az egymástól való távolság megtartása, minden vásár szervezőjének ki kell neveznie egy Covid-19-megbízottat, akit a higiéniai és megelőző koncepció kidolgozásával bíznak meg. Emellett az árusítóhelyek egymás közti távolságára és a látogatók egyidejű létszámára is nagy figyelmet fordítanak.

 

Keresés az oldalon