Világ 2020. október 15.

Bécsben megtartják a karácsonyi vásárokat

Startlap Utazás Világ 2020. október 15.
Idén is megrendezik a hagyományos karácsonyi vásárokat Bécsben, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett. A Városháza előtti téren felépül majd a Jégálom korcsolyapálya kisebb verziója is, a szabadtéri szilveszteri ünnepség viszont elmarad.

Ha Budapesten nem is, Bécsben lesz karácsonyi vásár a hagyományos formában.  A város elfogadta ugyanis a Bécsi Gazdasági Kamara koronavírus elleni védekezésről szóló javaslatait, és idén is megrendezhetik a karácsonyi vásárokat az osztrák fővárosban.

Az egyes vásárok méretétől és elhelyezkedésétől függően különböző járványügyi szabályokat kell majd betartani. A maszk viselése az étkezéseken kívül mindenhol kötelező lesz, eladóknak és látogatóknak egyaránt. Egyirányú forgalmi rendet alakítanak ki, illetve ahol szükséges, korlátozzák a látogatók számát is.

karácsony Bécs vásár Ausztria
iStock

Ha minden a tervek szerint halad, lehetőség lesz a Bécsi Jégálomban is korcsolyázni, igaz, a jégpálya a megszokott nagysága helyett most csak 3.000 négyzetméteren várja a mozogni vágyókat – írja a turizmusonline.hu.

Már kidolgozták a terveket ahhoz is, hogyan nyithat ki biztonságosan jövő év elején a kétszintes Jégálom, ami a világ legnagyobb szabadtéri műjégpályáinak egyike. Dátum is van: 2021-ben január 20. és február 28. között lesz lehetőség a szabad jégen suhanni.

A járvány miatt idén elmarad viszont a tavaly harmincéves születésnapját ünneplő Bécsi Szilveszteri Ösvény, ami az év utolsó napján tartott hatalmas kültéri ünnepség.

Keresés az oldalon