Világ 2021. szeptember 15.

Hamarosan újraindulhat egy becsődölt légitársaság

Fatima Világ 2021. szeptember 15.
A 2019 áprilisában leállt légitársaság a csődeljárás során új befektetőkhöz került, akiknek hála jövő év elején újraindulhat az indiai Jet Airways.

Jet Airways egykor India legnagyobb magánkézben lévő légitársasága volt, 120 repülőgépből álló flottával Londonba, Dubajba, az Egyesült Államokba is közlekedett, ám az állami Air India és a fapadosok megjelenése után már nem tudott versenyezni az alacsonyra lenyomott jegyárakkal. 2018-ban jelentősen megromlott a légitársaság anyagi helyzete, mígnem plusz tőkebevonás hiányában hiteleket vett fel, eközben a flotta folyamatosan csökkent. 2019-re becsődölt, 1,2 milliárd USA-dolláros adósságot maga mögött hagyva.

Fotó: Fabrizio Gandolfo/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Nagy nehezen eladták a vagyonelemeket, találtak új befektetőt, a járványhelyzet azonban hátráltatta az újraindulást. Jelenleg egy londoni székhelyű befektetési alap, a Kalrock Capital, valamint az Egyesült Arab Emírségekben tevékenykedő üzletember, Murari Lal Jalan áll a cég mögött, jelenlegi terveik szerint 2022 első negyedévében szállhat fel az első, belföldi járat, a nemzetköziek fél évvel később indulhatnak el a befektetők szerint. Egyelőre 150 embert vettek fel különböző pozíciókba, jövő év végig még nagyjából ezer ember toborzására lesz szükség, hogy a társaság működőképes legyen. A reorganizációs tervet a helyi bíróság már jóváhagyta – írja az AIRportal.

Keresés az oldalon