Megnyitott a láthatatlan "üveghotel"

Turi Dániel
A Tennesse államban található hotel az emberi szám számára gyakorlatilag láthatatlan, hiszen a falai olyan tükrökből készültek, amik visszatükrözik a természetet.

Egyre népszerűbbek a nem hétköznapi, különleges helyeken található, meglepő hotelek és egyéb szálláshelyek – és ebbe a listába tökéletesen illeszkedik a Bolt Farm Treehouse névre hallgató amerikai szállásadó cég, akik valóban olyan közel hozzák a természetet, amennyire csak lehetséges – írja a designtaxi.com.

A Tennesse államban található hotel első látásra szó szerint fel sem tűnik a környéken járóknak – a „falai” ugyanis a padlótól a plafonig tükrök, így a hotel gyakorlatilag láthatatlan. A „teljesen áttetszőnek” nevezett hotel azért is különleges, mert

kintről ugyan nem lehet belátni az épületekbe, de belülről tökéletes kilátás nyílik a környező tájra.

Az úgynevezett „tükör kabinok” a Bolt Treehouse és egy észt cég, az ÖÖD közös munkájából jött létre és természetesen azon kívül, hogy elképesztő élményt nyújtsanak a látogatóknak, arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy minél inkább környezetbarát legyen a kialakítása.

Lenyűgöző éjszakai kilátás az "üveghotelből" Tennessee-ben
Lenyűgöző éjszakai kilátás az "üveghotelből" Tennessee-ben

Megnyitott a láthatatlan “üveghotel”

Megnyitott a láthatatlan “üveghotel”

Lenyűgöző éjszakai kilátás az "üveghotelből" Tennessee-ben
Lenyűgöző éjszakai kilátás az "üveghotelből" Tennessee-ben
Az "üveghotel" teljesen környezetbarát anyagokból készült
Fotó megosztása:

Az üvegpanelek esetében a tervezőknek sikerült elérniük, hogy az UV sugárzást majdnem teljes egészében, 97%-os hatékonysággal visszaverjék, ami egyedülállónak számít – ráadásul az államban jellemző meleg esetében hidegen is tartja a hotelszobákat. Ezen felül úgy alakították ki a paneleket, hogy bár az emberi szemnek első látásra gyakorlatilag teljesen észrevehetetlen, a madarak számára látható, így nem zavarja őket össze és nem repülnek neki úgy, mint a hétköznapi üvegfelületeknek.

Amellett persze, hogy az erdő kellős közepén találhatók a hotelszobák, belülről pontosan olyanok, mint bármelyik felső középkategóriás szálláshely:

található egy, kifejezetten az esőerdők inspirálta zuhanykabin, házimozi rendszer, valamint jakuzzi is, és egy külön rész is kialakításra került a kinti sütögetéshez.

A Bolt Farm Treehouse egyébként 2020 óta fogad vendégeket és bár tény, hogy a legújabb szállásuk, az „üvegkalitka” sem mindennapi, a többi lehetőség is meglehetősen izgalmas: lehet szobát bérelni például fák tetején található házakban is. Ennek a természetközeli megoldásnak egyébként nemrég egy még látványosabb példáját láthattuk nemrég a Svájci-Alpok lábánál a Zero Real Estate jóvoltából. Ők ugyanis olyan hotelszobákat ajánlanak, amiknek se falai, se ajtaja, se teteje nincs: csak egyszerű ágyak a természet lágy ölén.