Falak nélküli hotel nyílt a Svájci-Alpok lábánál

Turi Dániel
Se ajtó, se tető, se falak: meglepő hotel ötletével állt elő egy svájci tervezőpáros. Foglalhatunk szobát a Svájci-Alpok lábánál, de akár egy benzinkút melletti ágyon is álomra hajthatjuk a fejünket.

Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk nem mindennapi szállásokkal a világ körül, ahol eltölteni egy-egy éjszakát garantáltan felejthetetlen élményt nyújt a látogatóknak. Láttunk már gitáralakú hotelt, de kibérelhetünk akár egy valódi kaptárt is pár napra, valamint álomra hajthatjuk a fejünket akár több millió forintért is egy éjszakára. Olyan szabadtéri hotellel azonban, amelynek se bejárata, se falai nincsenek, mindössze két ágy és pár szükséges bútor, még nem találkoztunk! A Zero Real Estate névre keresztelt projekt keretein belül egy svájci alkotópáros, Frank és Patrik Riklin ugyanis olyan szállásokat álmodtak meg a látogatóknak, amik messzemenően kimerítik azt, amit egy minimalista ötletből ki lehet hozni. A négy darab hotelszoba valójában nem áll másból

csak két darab ágyból, egy-egy éjjeliszekrényből és éjjeli lámpából – ennyi az egész.

Se falak, se egy ajtó, az ágyak a szabad téren vannak elhelyezve. Természetesen mindezt egy egyáltalán nem hétköznapi helyre tervezték: a „hotelszobák” a lélegzetelállítóan gyönyörű Svájci-Alpok lábánál, a meseszerű Toggenburg régióban helyezkednek el – írja az uncrate.com.

Nem mindennapi ötlet a különlegességek kedvelőinek
Nem mindennapi ötlet a különlegességek kedvelőinek

Falak nélküli hotel nyílt a Svájci-Alpok lábánál

Nem mindennapi ötlet a különlegességek kedvelőinek
Az igényeinket egy komornyik teljesíti
Semmi nem választja el az utazókat a természettől
Fotó megosztása:

A „szobákhoz” egyetlen extraként egy segítő, egy komornyik tartozik még, aki az ágyaktól nem messze, egy kifejezetten neki kialakított kisebb házban lakik és igyekszik teljesíteni az érkező vendégek összes kívánságát. Ha megszomjazunk vagy éhesek leszünk, esetleg szeretnénk valami olvasnivalóval szórakoztatni magunkat, akkor minden esetben hozzá kell fordulni segítségért. Akinek azonban még ez sem lenne elég különleges, választhatja a páros által megálmodott Anti Idyllic nevű „szobát” is. Ez végső soron ugyanúgy csupán ágyból és éjjeliszekrényből áll, csakhogy ebben az esetben a lenyűgöző svájci hegyek helyett egy benzinkút mellett kell tölteni az éjszakát.

Az persze kérdéses, hogy ebben az esetben mennyire lehet nyugodtan álomra hajtani a fejét a vendégeknek, de a tervezőpáros elmondása szerint nem is a kényelem és a nyugalom megteremtése volt a cél ezzel az ötlettel. Sokkal inkább az, hogy azok, akik idelátogatnak

elgondolkodjanak a fenntarthatóságon, a környezetszennyezés problémáin és azon, hogy mit is gondolnak pontosan a biztonság kérdéséről.

Az biztos, hogy nem fogja mindenkinek a tetszését elnyerni ez az ötlet, de azok, akik szeretik az izgalmas, nem hétköznapi helyzeteket, mindenképp érdemes kipróbálni a Zero Real Estate egyik „hoteljét”.

Zero Real Estate Hotel

Egy éjszaka háromszázhúsz svájci frankba, vagyis 130 ezer forintba kerül

Hirdetés