Belföld 2021. május 07.

10-15 százalékos drágulás jöhet a népszerű üdülőparadicsomokban

Fatima Belföld 2021. május 07.
Sokan így igyekeznek a kieső bevételüket pótolni, de vannak olyan célállomások is, akik inkább akciókkal csábítják a turistákat.

Az Isztriai félszigeten fekvő Rovinj a magyarok egyik legkedveltebb úti célja – nem is lesz nehéz a bejutás, ugyanis a védettség igazolására mind a magyar védettségi igazolvány mind az olyan külföldi védettségi igazolvány alkalmas, amely országgal Magyarország kétoldalú megállapodást kötött. A turizmusból élő mediterrán országok zöme biztosan elfogadja majd a védettségi igazolványt, ezért érdemes minél előbb lefoglalni az utakat – írja az ATV. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője, Bakó Balázs szerint Nyugat-Európából és a skandináv országokból nagyon komolyan megkezdődtek a lekötések, ezért várhatóan kevesebb hely lesz; ami az árakat illeti, nem számít drasztikus drágulásra.

Getty Images

A turisztikai szakújságíró, Kiss Róbert Richárd szerint viszont

a népszerű helyeken drágulás várható, akár 10-15 százalékos emelkedés is elképzelhető, de akciókkal is csábítják az utazókat.

Szerencsére a jelenlegi folyamatok abba az irányba mutatnak, hogy az elkövetkezendő időkben egyre szabadabban fogunk utazni. „Talán csak a tengerentúli nagyobb utazások kérdésesek” – vélekedett, majd hozzátette: a belföldi turizmus július-augusztusban a tavalyi rekordot is megdöntheti. A klasszikus 600 ezer fős horvátországi látogatószámot viszont nem fogjuk elérni, annak ellenére, hogy szerinte Horvátország lesz a legnépszerűbb, majd Görögország, végül Olaszország.

 

Keresés az oldalon