Belföld 2021. május 06.

Most ezek a legnépszerűbb külföldi úti célok a magyaroknál

Fatima Belföld 2021. május 06.
Visszatért az utazókedv, de hová és hogyan utazhatunk idén?

Az utazási kedv nemhogy visszatért, de el sem ment, az embereket egyedül a bizonytalanság befolyásolja a foglaláskor: merjenek-e foglalni, lesz-e oltás, hova lehet menni és milyen feltételekkel… A biztonság elsődleges szempont – emelte ki Andreas Hamorszky, az Aldi Utazás osztályvezetője a Reggeliben.

Getty Images

Azt is elmondta, hogy a változó intézkedések és esetleges lemondások miatt megkönnyítették a náluk foglalók dolgát: “Erre az évre ingyenessé tettünk egy olyan szolgáltatást, amiért eddig fizetni kellett. Most minden autós utazást és minden szállásfoglalást – több tízezer szállásról beszélünk világszerte – ingyenesen le lehet mondani tíz nappal az indulás előtt mindenféle indok nélkül, nem kell semmilyen igazolás. Ez egy speciális szolgáltatás nálunk, az emberek mernek foglalni, hiszen nincs kockázat.”

Beindultak a foglalások

“Januártól kezdődött a foglalási láz. Az új év, újraindulás, már látták, hogy jönnek az oltások, szabadulnak fel az országok. Mindennap a hírekben is látjuk, mennyire megkönnyítik az utazást” – folytatta a szakember. Hozzátette: nyáron, a főszezonban el fognak tűnni a szigorú szabályok, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy legyenek utazások. Az országok ne veszítsék el a turizmust úgy, mint tavaly – ennek egyik eleme, hogy fogadják el a vakcinákat

A legnépszerűbb úti célok a közeli, autós desztinációk lehetnek, Horvátország, Olaszország, Ausztria.

Míg a Balaton akár horror áron lehet foglalni, addig a horvátoknál és az olaszoknál nem emelkedett a szállások ára, sőt: sok szálloda meghosszabbította az előfoglalási lehetőségeket, jó áron lehet foglalni sok szállást, mert szeretnék visszahozni a turizmust. 

Keresés az oldalon