Itthon 2020. február 15.

Hihetetlen, mennyi turistát fogadott az új ferihegyi utasmóló

Startlap Utazás Itthon 2020. február 15.
Egyetlen hónap alatt jött össze ez a szám, és még messze a csúcsszezon, ugyanis nyárra készül el teljesen.

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel, amelyek a korábbinál sokkal kényelmesebb várakozást tesznek lehetővé. A móló beüzemelése óta elérhető publikus wifiszolgáltatás mellett már minden ülőpadba USB-s mobiltöltőt is beépítettek – adta hírül a Budapest Airport szombaton. 

A bádogváros helyén európai színvonal

Új utasmóló Ferihegyen.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér új utasmólója az átadás napján, 2020. január 15-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A beszállócsarnok január 15-ei átadása óta háromszázezer induló és érkező utast fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A digitális és statikus információs tábláit a Budapest Airport folyamatosan finomhangolja az utasok még jobb kiszolgálása érdekében – közölték.

A korábbi alapszintű beszállítócsarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely újabb nyolc beszállítókapuval növeli az épület kiszolgálókapacitásait.

Hatalmas lesz, nyárra kész

A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló – tudatták.

A nyárra elkészülő szárny ugyanakkor nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő-és váróteret alakítanak ki, továbbá étel- és italvásárlási lehetőség és egy bolt is helyet kap benne.

Ezen felül még három akadálymentesített mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.

Az utasmóló megépítését teljes mértékben a Budapest Airport finanszírozza, mintegy 8,3 milliárd forintot fordítva rá – jelezték.

 

(MTI)

Keresés az oldalon