Világ 2020. november 14.

Ezrek jelentkeznek önkéntesnek, hogy kísérleti alanyok legyenek ingyenes teszthajózásban

Fatima Világ 2020. november 14.
Olyan hajójáratok indítását tervezik a közeljövőben, melyeken tesztelni tudják a COVID-19-protokoll hatékonyságát - utasok ezrei jelentkeznek a programra, csak azért, hogy egy kicsit utazhassanak.

Hamarosan a tengerentúlon újraindulhatnak a hajóutak – persze a biztonságos fedélzeti élmény megteremtése után, és csak akkor, ha valóban hatásosnak bizonyultak az óvintézkedések. Az első szakaszban a tesztelés, a karantén, az elszigeteltség és a társadalmi távolságtartás betartása kapja a főszerepet, az üzemeltetőknek meg kell oldaniuk, mindezt hogyan tudják kivitelezni. Az ezt követő szakaszok magukba foglalják az teszthajózást, ahol önkéntesek töltik be az utasok szerepét, hogy teszteljék, a hajóüzemeltetők valóban mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fertőzés kockázata a lehető legalacsonyabb legyen.

Temérdek ember lenne tesztalany

A hét elején a Royal Caribbean keresett önkénteseket, és úgy tűnik, rengeteg ember hajlandó feliratkozni a programra. A vállalat szóvivője a Lonely Planetnek elmondta: több mint 5000 e-mailt kapott vállalkozó kedvűektől – és akkor még nem is beszéltünk a tweetekről, hozzászólásokról és a közösségi médiában érkezett üzenetekről.

“Nagyon örültünk az érdeklődésüknek” – jelentette ki a társaság, hozzátéve: “Rengeteg részletet kell kidolgoznunk annak biztosítására, hogy mindenki tapasztalata a fedélzeten a lehető legbiztonságosabb és legélvezetesebb legyen. Tehát, bár jelenleg még nincsenek bejelentésre váró időpontok, izgatottan fogadjuk az érdeklődést. Alig várjuk, hogy végre ismét láthassuk a vendégeinket a fedélzeten.”

Illusztráció: Getty Images

Az sem világos, hogy az önkénteseknek fizetnének-e a tapasztalatokért, de legalább élvezhetik a körutazás kényelmét és a kikapcsoló tevékenységeket az étkezéstől a szórakozásig és a kirándulásokig. Amiket majd az esetleges tesztelési szakaszban el kell viselniük, azok az egészségügyi jegyzőkönyvek vezetése, laboratóriumi vizsgálatok és egyéb, egészségmegőrző intézkedések.

Keresés az oldalon