Belföld 2020. október 08.

Fotókon a Várhegy új, 22 méter magas kilátója

Szloboda Csaba Belföld 2020. október 08.
A 350 méternél magasabb Várhegyre állított kilátó faszerkezetű, háromszög alapú, csonka gúla formájú.

A Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve, a VEKOP pályázaton elnyert mintegy 62 millió forintos támogatásnak köszönhetően épülhetett meg az Ipoly Erdő Zrt. Várhegy kilátója.

A Börzsöny legszebb panorámáját élvezhetik a turisták

A Királyrét fölé emelkedő, a környező fák lombkorona szintjéhez igazított kilátó, a Várhegy 359 méter magas csúcsának közelében épült.

A kilátóból látható a Sas-hegy, a Só-hegy, a Kő-hegy, a Kopasz-hegy, a Nagy-Inóc, a Nagy Hideg-hegy, a Csóványos, a Karancs, jó időben a Szlovák Paradicsomig is ellátni. MTI/Máthé Zoltán

A torony faszerkezetű, 15 méter magas kilátó szintjéről csodás panoráma nyílik a Börzsönyre, a tetején pedig egy meteorológiai állomást és egy webkamerát is telepítettek az erdőgazdaság szakemberei.

A Börzsöny és a Cserhát természeti szépségei a fejlesztések középpontjában

Zambó Péter elmondta, hogy a királyréti fejlesztések szükségességét indokolja az elmúlt években itt is tapasztalt dinamikusan növekvő látogatószám, ami évente közel 500 ezer főt jelent.

Szokolya, 2020. október 8. A börzsönyi Várhegyen álló, több mint 20 méter magas Várhegy kilátó Szokolya határában az átadás napján, 2020. október 8-án. MTI/Máthé Zoltán

Az Ipoly Erdő Zrt. 2010 óta összesen 5,2 milliárd forintot fordított közjóléti, turisztikai fejlesztésekre a Börzsöny és a Cserhát térségében, ezzel is hozzájárulva, hogy az idelátogatók természetben eltöltött idejét jobbá és kényelmesebbé tegye.

Keresés az oldalon