Belföld 2021. május 05.

Augusztusban megtartják a Fishing on Orfű fesztivált

Startlap Utazás Belföld 2021. május 05.
A fesztivál szerdai bejelentése szerint az augusztusi pótdátumon tartják meg a rendezvényt, ugyanakkor lehet, hogy júniusban is lesz egy kisebb esemény.

˝Eljött az idő, döntést kellett hoznunk a fesztivál időpontjával kapcsolatban, hiszen vészesen közeleg az eredeti Fishing on Orfű dátuma. Mindent átgondolva úgy döntöttünk, hogy a fesztivált a meghirdetett pótdátumon, azaz augusztus (24)-25-26-27-28-án tartjuk meg. Ugyanakkor… amennyiben lehetséges, akkor júniusban is kedveskednénk nektek egy kisebb rendezvénnyel˝ – olvasható a fesztivál Facebook-oldalán

Csorba Lóránt, a Lóci játszik frontembere a zenekar koncertjén a Fishing On Orfű fesztivál harmadik napján, 2019. június 21-én.
MTI/Sóki Tamás

Mint írják, eredetileg pontosan 6 hét múlva nyitnának a Fishing kapui, ugyanakkor a hátralévő idő egész egyszerűen már nem elegendő a professzionális felkészülésre.

˝A Fishing bármennyire is emberléptékű és barátságos fesztivál, megvalósítás szempontjából ez egy nagy és összetett rendezvény, amely nagyságrendileg 1000 ember munkáját és életét érinti, normális esetben majd’ egy évig tart a szervezése. A hátralévő idő rövidségén túl számos további szempontot is figyelembe kellett vennünk, ezek közül a legfontosabb, hogy továbbra sincs kormányzati döntés a zenés, táncos rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban. És nem csak a megtarthatósággal kapcsolatban, de az esetleges plusz elvárásokról, járványügyi intézkedésekről sem tudunk semmi konkrétat. Ugyanakkor a döntésünket nagyban segítette, hogy a korábbi felmérésünkre adott válaszaitok alapján a túlnyomó többségetek a pótdátumot preferálja, augusztusban szeretne Fishingezni˝ – áll a posztban.

Arra is kitértek, mindenképpen szeretnének egy új, jóval kisebb és családiasabb 3 napos rendezvényt tartani a Fishing eredeti dátumán.  “Arra kérünk benneteket, hogy ceruzával írjátok be a MiniFishinget a június 17-18-19-i csütörtök-péntek-szombatra a naptáraitokba! Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy amennyiben az akkori szabályozások lehetővé teszik, akkor egy szuper, még családiasabb kisrendezvénnyel kedveskedjünk nektek! Ezzel kapcsolatban amint lehetőségünk lesz, minden információt megosztunk veletek.”

Jubileumi koncertet pótol a HS7, ünnepel a 30Y is

A rendezvény részletes zenei programja megtalálható az esemény honlapján, a www.fishingonorfu.hu oldalon. A fesztiválon többségében a 2020-as fellépők állnak majd színpadra: a tervek szerint pótolja az idén elmaradt jubileumi koncertjét a HS7, szintén halasztva ünnepel a 30Y, búcsúzik a Kistehén.

 A fesztivál egy “beköltöző nappal” kedveskedik azoknak, akik tavaly egy bérlet árával támogatták a koronavírus-járvány miatt elmaradt 2020-as rendezvényt. Ők augusztus 24-én olyan előadókkal találkozhatnak, mint Lovasi András és Kispál András, Beck Zoli, Bérczesi Robi, a Lázár tesók, valamint az Elefánt tagjaiból álló Szendrői-Tóth duó.

További információk a jegyekkel kapcsolatban itt.

Keresés az oldalon