Belföld 2021. július 26.

Ezek a MÁV büfékocsik hivatalos árai

Startlap Utazás Belföld 2021. július 26.
Mutatjuk, milyen összegekkel is találkozhat az utazó a  MÁV Balatonra, valamint a horvátországi Splitbe közlekedő járatain, ha a büfékocsiban, étkezőkocsiban szeretne enni. 

A Balaton partjára, illetve az Adriára vezető olykor hosszadalmas, kényelmetlen autóutat egyre többen cserélik vonatozásra – írja a Pénzcentrum, amely a két népszerű helyre induló járaton is megnézte, hogy a választékhoz milyen árak is kapcsolódnak. 

A Balaton InterCity vonatok étkezőkocsijában hűtött, illetve meleg italokkal, kisebb harapnivalókkal, többféle főétellel, desszertekkel és rágcsálnivalókkal várják a turistákat.

Egy MÁV vonat száguld a Balaton partján (Fotó: MTI/Máthé Zoltán).

Az árlapot böngészve látható, hogy egy hotdogért 490 forintot, a rántotthúsos szendvicsért 950-et kell fizetni. A halászléért 1790, illetve a paprikás csirkés galuskáért 1890 forintot kell kicsengetni. A hamburger 1290 forint, de menüben már 1990. A Start Burger egyébként 100% marhahúspogácsát, Cheddar sajtot, csalamádét, valamint hamburgerszószt tartalmaz. A POLCZ  adalékmentes készételek 1690 forintos egységáron vásárolhatóak meg. 

A desszertek közül a somlói galuska 690 forintba kerül. Az italoknál a  literes ásványvíz 250, a kóla 420 forint, A korsó csapolt Soproni. BB borok 1290 forint/üveg áron kaphatók

A tavalyihoz hasonlóan, idén július 2-ától indult el újra a horvátországi Splitbe a MÁV-START népszerűvé vált szerelvénye, az Adria InterCity, amelyen ebben az évben már légkondicionált fekvő- és hálókocsik találhatóak, valamint a teljes szakaszán étkezőkocsival közlekedik.

Beérkező vonat a horvát tengerparton (Fotó: Mávcsoport.hu)

A tenger felé vezető úton a kávé 280 forint, míg a capuccino 350. A rántotthúsos szendvics sem sokkal drágább mint a Balaton IB-n, itt 980 forint, a lepények pedig 1000-2000 forintos áron kaphatók. A POLCZ adalékmentes készételei 1715 forintba kerülnek.

Összehasonlítva az Adria és a magyar tenger felé közlekedő két InterCity árait, a Balaton javára billen a mérleg nyelve, az eltérés nagyjából 1,5-12% között mozog.

Keresés az oldalon