Világ 2021. szeptember 16.

Százával toboroz munkatársakat a Ryanair, az Emirates és a Wizz Air

Fatima Világ 2021. szeptember 16.
A légiközlekedés fellendülése, a járatok folyamatos újraindulása és sűrítése valamint a jövőbeli terjeszkedés reménye miatt több légitársaság is úgy találta, eljött az ideje a munkaerő toborzásának.

Az Emirates az utóbbi hónapokban több pilótát, légiutas-kísérőt és további operációs munkatársat is újra munkába állított, miután a világjárvány miatt a légitársaság tavaly drasztikus járatcsökkentést hajtott végre. A folyamatos bővítések után mára már 120 desztinációra repül, illetve októberig még több mint 20 további járatát indítja újra. A járvány előtti hálózatának már a 90 százalékára repül, utasszállító kapacitása pedig év végére elérheti a pandémia előtti szint 70 százalékát. A megkövekedett igények miatt 3000 légiutas-kísérőt és 500 reptéri alkalmazottat toboroz a dubaji központjába – szúrta ki a Turizmus.com. A jelentkezésről további információk itt érhetők el.

Illusztráció: Getty Images

Heti szinten lehet hallani arról, hogy éppen milyen útvonalakon indítotja újra a járatait a Wizz Air, nemrég pedig bejelentették, hogy 2030-ig 4600 pilótával tervezik bővíteni munkatársak számát, és ehhez már el is indították új pilóták toborzását. Annak érdekében, hogy a légitársaság újra a járvány előtti kapacitásán működjön, és megvalósítsa a 2021-es évre tervezett célkitűzéseit, idén már 150 új pilótát képzett ki, és ezt a számot több mint 300 további szakemberrel kívánja bővíteni az év végéig.

A Ryanair is új pilóták toborzását jelentette be a következő 3 évre – szám szerint kétezret -, miközben igyekszik talpra állni a Covid-19 járvány okozta mélypontról. Szeptemberben pedig Magyarországon indítja a Cabin Crew kereső akcióját a budapesti bázisára: több mint 200 üres állásra keres jelentkezőket 2021. szeptember 23-án, csütörtökön 11 órakor az Airport Hotel Budapestben (Budapest, 2220, Vecsés, Lőrinci u. 130/a) – áll a közleményben.

Keresés az oldalon