Nagy az igény az Emirates önkéntes oltóprogramjára a dolgozók körében

Fatima
Az Emirates vasárnapi Dubajból Los Angeles-be tartó járatán csak olyan személyzet állt szolgálatban, akiket beoltottak a koronavírus ellen.

A repülőgép és az utasok kiszolgálását segítő személyzet összes tagja a check-intől a biztonsági kapuknál dolgozókon, a Business és First várók személyzetén és a beléptető kapuknál szolgálatot teljesítőkön át a mérnökökig, légiutas-kísérőkig és pilótákig megkapta a koronavírus elleni vakcina mindkét adagját Dubajban – tudatta az AIRportállal a légitársaság. Ugyancsak beoltott személyzet látta el a repülőgép felkészítését, a poggyászberakodást, és a SkyCargo szokásos logisztikai feladatait.

A légitársaság önkéntes oltóprogramjának keretében eddig 26000 alkalmazott, a teljes emírségbeli munkaerő 44 százaléka kapta meg a Pfizer-BioNTech vagy a Sinopharm vakcinájának mindkét dózisát.

Emirates
Fotó: Christopher Pike/Bloomberg via Getty Images

A dolgozók pozitívan fogadták a lehetőséget, nagy az igény az oltásra. A légitársaság folytatja saját, önkéntes oltási programját az összes dolgozója körében, amelynek során együttműködik az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Oltási Programjával.