Egy régi Ikarus busz Eger új attrakciója

Egy felajánlásnak köszönhetően hamarosan megújul az egykor szebb napokat megélt Ikarus busz, amivel aztán a gyerekek is játszhatnak.

A Rádi Pékség Kft. vásárolta meg korábban azt az autóbuszt, ami 2011-ben még utasokat szállított. A céljuk az volt, hogy felújítják és egy kávézót alakítanak ki benne – írja az EgerHírek. A pékség elképzelése végül nem valósult meg. Azért, hogy az Ikarus ne az enyészeté legyen, átadták az egri székhelyű Jármű Örökségeinket Őrző Egyesület számára.

Közösségi tér lesz az Ikarusból

Bár a buszt a városban gyártották, helyben sosem szállított utasokat. Ennek ellenére sokakban kelthet nosztalgikus érzéseket. Mint kiderült, a felajánlott Ikarus 280.06 típusú autóbusz közösségi térként fog szolgálni a jövőben.

A felújítás után a gyerekek akár buszvezetőt is játszhatnak az egykor szebb napokat megélt járművön.

A tervek szerint a busz nyáron válik megtekinthetővé és a nyílt napokon lehet majd felülni és játszani rajta. A felújítás részeként egy buszmegállót is kialakítanak, amiben egy eredeti viszonylattábla is helyet kap.

A lapnak dr. Gál Dénes, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Berva-völgyben, a Finomszerelvénygyár egykori helyszínén más attrakciókat is terveznek a felújított busz mellett.