Belföld 2020. június 23.

Két szállodahajó is érkezik Budapestre

Fatima Belföld 2020. június 23.
A német, svájci, osztrák utaztatók már tervezik a júliusi hajózós programokat Duna-menti úti célokkal - melyek egyik gyöngyszeme Budapest -, a héten pedig két úszó hotel is érkezik a fővárosunkba.  
 

Június 17-én Magyarország feloldotta a beutazási korlátozásokat az unió állampolgárai számára, ennek talán a folyami hajós programokat kínáló cégek örültek a legjobban: június 26-án és 27-én kapásból két szállodahajó is érkezik német utasokkal Magyarországra.

Beindul a hajózás

“Az első próbautak a Passau-Budapest-Passau és a Passau-Mohács-Passau útvonalon közlekednek, de külföldi partnereink vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a nyár későbbi időszakában egészen a Fekete-tengerig juthassanak el” – mondta a Turizmus Online-nak a Sváda Office Kft. cégvezetője, Sarlós Katalin, hozzátéve: itt számos vidéki helyszínre szerveznek fél- és egésznapos túrákat.

Duna, Budapest
Fotó: Getty Images

Szigorú előírások

“A hajók üzemeltetői is nagyon komoly higiéniai normákat vezettek be, a több száz fős maximális kapacitás helyett most legfeljebb száz utas érkezhet, és az óvintézkedések részeként egyirányúsították a fedélzetek közlekedését is” – folytatta a cégvezető, aki azt is elmondta: úgy tudják, az utazási kedv meglepően magas, nagyon sok utas nem törölteti, hanem átfoglaltatja útját.

Keresés az oldalon