Covid: ezrek rekedtek benn a shanghaji Disneylandben, csak negatív teszttel távozhatnak

Startlap Utazás
A hirtelen zárás mindössze két nappal azután történt, hogy a park csökkentett kapacitással kezdett el működni, hogy megfeleljen a covid-intézkedéseknek.

A shanghaji Disneyland hétfőn délelőtt csapdába ejtette a látogatóit, akik addig nem hagyhatják el a vidámpark területét, amíg nem tudnak negatív koronavírus-tesztet felmutatni. Egyes beszámolók szerint több ezer emberről van szó. Mindez azután történt, hogy szombaton 10 covid-fertőzöttet találtak Shanghajban – írja a BBC.

A kínai Weibo közösségi oldalon közzétett videókon az látszik, hogy a váratlan bejelentést követően az emberek a park kapujához rohantak, de azokat már zárva találták. A sanghaji vezetés a WeChat kínai közösségi oldalon közzétett bejegyzésében közölte, hogy a parkba senkit nem engednek be, a bent tartózkodóknak pedig negatív covid-tesztet kell felmutatniuk.

Látogatók a shanghaji Disneyland hullámvasútján.
Getty Images

A fogságba esett látogatók számára talán némi vigaszt jelenthet, hogy a parkban továbbra is működnek a hullámvasutak és egyéb attrakciók is.

A lezárások a vidámpark közvetlen környezetét, többek között egy bevásárlóutcát is érintenek.

A Disneyland várható újranyitásának dátumát nem közölték, csupán arról adtak tájékoztatást, hogy a már megváltott jegyek hat hónapig érvényesek, de visszaváltásukra is lehetőség van.

Nem ez az első alkalom, hogy a Shanghai Disneyland váratlanul bezár – írja a BBC. Tavaly novemberben 30 ezer ember rekedt a vidámpark területén, miután a hatóságok elrendelték, hogy kontaktkutatás címén minden látogatót meg kell vizsgálni.