Világ 2020. november 19.

A British Airways megkezdi a Covid tesztelését az érkezőkön

Fatima Világ 2020. november 19.
A British Airways önkéntes Covid-19 tesztet indít három amerikai repülőtérről az Egyesült Királyságba tartó utasok számára.

A British Airways tulajdonosa sokáig bírálta az érkezőkre kivetett 14 napos karantént, mondván: ez visszatartja az embereket a repüléstől és károsítja a légitársaságokat. Az új programmal meg akarja győzni a kormányokat arról, hogy az utazók tesztelése szükségtelenné teszi a karanténba helyezést, és megpróbálja rávenni az Egyesült Államok kormányát is, hogy nyissa meg határait az Egyesült Királyság állampolgárai előtt, akiket március óta eltiltottak az oda utazástól. A próba november 25-én kezdődik, és három járat ügyfeleinek számára ingyenes:

  • Az American Airlines AA50 számú járata Dallas Fort Worth és Heathrow között
  • A British Airways BA268 számú járata Los Angelesből Heathrow-ba
  • A British Airways BA114-es járata New Yorkból John F. Kennedy és Heathrow között.
A British Airways Airbus SE A380 utasszállító repülőgépe, a londoni Heathrow repülőtere közelében a házak felett. (Fotó:: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images).

Az ügyfeleket 72 órával az utazásuk előtt, valamint az utazás alatt és után is tesztelik. Ha az utazás előtt pozitív eredményt mutatnak, át kell ütemezniük vagy le kell mondaniuk a járatukat, de később díjmentesen foglalhatnak – írja a BBC.

A Heathrow már most is gyors koronavírusteszteket kínál azoknak az embereknek, akik olyan célállomásokra utaznak, ahol érkezéskor a negatív eredmény igazolása szükséges.

A légitársaságok hatalmas keresletcsökkenéssel küzdenek, amely az ágazat számára 84,3 milliárd dollár veszteséget okozott az idén globálisan. Az Egyesült Királyság kormánya munkacsoportot hozott létre annak megvizsgálására, hogy a tesztek hogyan csökkenthetik az Egyesült Királyságba repülő emberek karanténidejét, ám az utazóknak érkezés után továbbra is néhány napig el kell szigetelődniük.

Keresés az oldalon