Belföld 2021. május 10.

Bontják a parkolót Normafán, közösségi tér lesz a helyén

Startlap Utazás Belföld 2021. május 10.
Hétfőn kezdtek hozzá a normafai régi buszforduló és a parkoló felszámolásához, a helyükön zöldfelület, közösségi tér lesz.

 Az önkormányzat a közleményében azt írta: a Normafa a főváros legnépszerűbb kirándulóhelye, amelynek legszebb fekvésű, központi területét ma még jórészt aszfalt borítja és gépjárművek lepik el. Nagy helyet foglal el a Normafa Síház melletti, töredezett burkolatú parkoló, ahol a forgalmasabb napokon meglehetősen kaotikus volt a közlekedés, egymást akadályozták a ki- és behajtó autósok.

Munkás légkalapáccsal dolgozik a Normafa Síház melletti parkoló elbontásának megkezdésén 2021. május 10-én.
MTI/Balogh Zoltán

Az önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások – az Eötvös út új, elkerülő szakasza, a Konkoly-Thege úton az új parkoló a régi kiváltására – befejeződtek, így hétfőn megkezdődött a “közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása” – olvasható a közleményben.

A védett erdőövezet most még aszfalttal borított részén hamarosan zöldfelület, közösségi tér várja a Normafára látogatókat. A gerinc fősétánya több száz méterrel meghosszabbodik

– közölték.

A kerület tájékoztatása szerint a parkoló felbontandó aszfaltja helyén az új járófelületek a civil és zöldszervezetekkel történt egyeztetés után kiválasztott vízáteresztő burkolatot kapnak. A szintén felszámolandó buszforduló parkos közösségi térré alakul.

 Jelentős mértékben növekszik a zöldterület: nemcsak füvesítenek, hanem mintegy hetven fát és több száz cserjét ültetnek.

A tervek szerint nagyjából öt-hat hónap alatt újulhat meg a Normafa központja.

A buszforduló még a nyár folyamán átkerül Csillebércre – olvasható a közleményben.

(MTI)

Keresés az oldalon