Belföld 2021. június 10.

Miniszteri biztos: A Balaton megtelt

Startlap Utazás Belföld 2021. június 10.
A szakember szerint a magyar tenger sokkal több turistát már nem tud eltartani.

A Világgazdaság a belföldi turizmus és vendéglátás nyári kilátásairól szóló konferenciáján Szári Zsolt kijelentette: “A Balaton megtelt, ki lehet rá tenni a táblát”.

A balatoni miniszteri biztos úgy látja, még mindig főként a július-augusztusi időszak a főszezon, de négy évszakossá kell válnia a Balatonnak – írja a VG.hu. A szakember ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ezt tovább fokozni nem lehet, sokkal több turistát már nem tud eltartani, mivel az már jelentős ökologóiai lábnyomot hagyna a tó élővilágában.

A miniszteri biztos azt is jelezte, hogy még ebben a hónapban megkaphatja az uniós oltalmat a balatoni hal.

Getty Images

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a belföldi turizmus idén nyáron is erősnek ígérkezik, a nagy kérdés az, hogy mi lesz a nemzetközi turizmussal.

Flesch Tamás a főváros turizmusával kapcsolatban azt mondta, hogy a vidékiek többsége nem szeret Budapestre utazni.

A Szállodaszövetség vezetője az idei foglalások alapján a top desztinációk között említette Hévízt, Egert, illetve Balatonfüredet.

Flesch Tamás 2023-ra várja a vendéglátás járvány előtti teljesítményének elérését. A szektor jövőjével kapcsolatban úgy vélekedett, hogy hamarosan ismét a munkaerő megtalálása lesz a legnagyobb probléma.

Keresés az oldalon