Belföld 2021. június 07.

Balatoni strandok: ennyibe kerülnek a belépők 2021-ben

Szükösdi Judit Belföld 2021. június 07.
Beindulhat a szezon a Balatonnál: június elejével a legtöbb fizetős strand kinyitott, vagy már rajtra készen áll. Népszerű helyek idei jegyárait, újdonságait gyűjtöttük össze.

Sorra nyitnak a balatoni strandok, és szinte mindegyik védettségi igazolvány nélkül is látogatható. Vannak azonban kivételek: az északi part legnagyobb vízparti kempingje Balatonfüreden, a Széchenyi strandon a hatályos szabályok szerint csak a plasztikkártyával vagy a digitális igazolvánnyal rendelkező vendégeket, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolc évnél fiatalabbakat fogadhatják – tájékoztatnak.  De a balatonberényi Naturista strandon is kérhetik az igazolást.

Gyűjtésünkben népszerű fizetős strandok jegyárait, szolgáltatásait vettük górcső alá. Mindenhol különböző kedvezmények, családi belépők is várják a látogatókat, ezért érdemes a jegypénztárnál, vagy a strandok honlapjain tájékozódni.

Balatonfüred

Az Esterházy Strand és Élményfürdő fejlesztésekkel készült az idei szezonra is. Többi között családbarát elemekkel újították fel a központi vizesblokkot, javították a vízbejutás körülményeit, de szelektív hulladékgyűjtő szigeteket is kialakítottak, és bővítették a központi pénztárépületet – válaszolta a Startlap megkeresésére Tóth Barnabás, az üzemeltető Probio Zrt. képviseletében.  A Kisfaludy Strandon is vizesblokkot, zöldterületet fejlesztettek, és új kültéri zuhanyzókat is beszereztek. 

Mindkét strandon a tavalyi jegyárak maradtak érvényben, és egyiknél sem kérnek védettségi igazolványt.  Az Esterházy Strand és Élményfürdő területére az egyszeri felnőtt belépő 1.700 forint, a gyermek belépő (4-14 éves) 1.050 forint, a napi felnőtt belépő 2.000 forint. A Kisfaludy Strand jegyárai: egyszeri felnőtt belépő 1.050 forint, az egyszeri gyermek, diák belépő 650 forint, a napi felnőtt belépő 1.200 forint. 

Strandolók a Balatonon. Fotó: MTI/Varga György

Siófok

Védettségi igazolvány a strandokra nem, a Galerius fürdőbe viszont kell. A Nagystrand számos újdonsággal csalogat, elsődlegesen a kisgyerekes családoknak készülnek új attrakciókkal – kalandpart, vízi ugrálópálya -, de a sportolni vágyók a homokos röplabdapályát, vagy a kültéri fitneszeszközöket is díjmentesen igénybe vehetik.  Június elején az óriáskerék is megérkezett a Nagystrandra.

A Siófoki Nagystrandon a napi felnőtt belépő hétköznap 800 forint, a gyerek belépő 500 forint. Előbbiért hétvégén 1000 forintot kérnek, utóbbiért pedig 600 forintot.

A Sóstói strandon a napi felnőtt belépő hétköznap 500 forint, a gyerekeknek 250 forint. Ugyanez hétvégén 600, illetve 300 forint.

Csopak Strand

 A csopaki strandon a vendégek a csúszdát és az ugrálóvárat ingyenesen használhatják. 17:00 órától kedvezmény, 19:00 órától zárásig szabadstrand. A strandot a 6 éven aluli gyermekek ingyenesen látogathatják. További jó hír, hogy a születésnaposok is ingyen beléphetnek, ha felmutatják a személyi igazolványukat. Ateljes árú belépőjegy, ami napi egyszeri belépésre jogosít 1.600 forint. Számos kedvezményes, vagy családi belépőjegy is váltható, ezekről itt tájékozódhatsz

Tihany

A Sajkod strandon nem változtak a jegyárak tavaly óta, védettségi igazolvány sem kell. A strandot egy keskeny bekötőúton lehet megközelíteni, amely a félsziget északnyugati szélénél ágazik el a 71-es főúttól – írják a honlapon. A strand 22:00-tól 6:00-ig zárva tart, ebben az időszakban nem látogatható. A felnőtt belépő 500 forint, a gyermek (1-14 éves), nyugdíjas jegy pedig 250 forint.

(A tihanybeach.hu honlapján pedig egy üzenet fogadja a látogatót: “Köszönjük, a sok szép élményt, amit együtt átélhettünk a Tihany Beachen, 2021-től viszont a csapatunk új helyen, Tihanytól mindössze 5 percre lévő Örvényesen folytatja tovább, ahol már nem csupán a strandot, de a vendéglátó helyet is a mi toljuk. Az Örvényes Beachen megalapítjuk életünk első pizzériáját és bisztróját, az Első helyünket, ahol (a szerintünk alapnak számító) 100% marha burgerekkel, brutál jó sültekkelgrillel, import sörökkel100-as borlistával és nápolyi, fatüzelésű kemencében sült pizzával várunk Titeket szabadstrandunkon. Igen, Örvényes Beachen nem csak a parkolás, de a strand is ingyenes.”)

Keszthely

Móló és az 1864-ben épült Szigetfürdő (j) Keszthelyen.
MTI/Varga György

A Városi Strand június 12-én nyit, a honlapon található árlista szerint a felnőtt belépő 1000 forint, délután 6 órát követően pedig 500 forint. A város keleti szélén, a vitorláskikötő mellett található a Libás strandona napi felnőtt belépő 600 forint, itt délután 5 órától jár kedvezmény, 300 forintért lehet jegyet váltani. A Helikon strand Keszthely déli részén található, és főleg családoknak ajánlják a leírás szerint, a jegyárak pedig ugyanúgy alakulnak: a napi felnőtt belépő 600 forint, délután 5 órától kedvezmény, 300 forintért.

Balatonalmádi

Balatonalmádi legnagyobb strandja, a Wesselényi Strand sok vendéglátó egységgel, pihenési, sportolási  lehetőséggel, játszótérrel, ingyenes animációval és strandkönyvtárral is várja a látogatókat. A jegypénztárakban Széchenyi Pihenőkártyával (SZÉP-kártya) és bankkártyával is lehet fizetni. A parkolás ingyenes. A felnőtt napi belépő 1000 forint, a visszatérős belépő 1 200 forint. A felnőtt napi belépő 17.00-19.00 óra között kedvezményes, azaz 650 forint. A gyermek, diák illetve nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező napi belépő szintén 650 forint. További kedvezmények.

Ha további helyszínek érdekelnek, akkor a cikkünkből kimaradt fizetős strandok jegyárairól ide kattintva tájékozódhatsz, a Csodálatos Balaton gyűjtésében.

Keresés az oldalon