Amikor a hullámokon kutyák lovagolnak - fotók

Startlap Utazás
Nem is akárhogy, hiszen ahogyan az évek óta hagyomány, idén is megrendezték a szörfös kutyák világbajnokságát a kaliforniai Pacific városában.

Ha kutyás sportokról hallunk, akkor többnyire különböző ügyességi terepekre épült agility versenyek, illetve a dokumentumfilmekből ismert szánhúzó küzdelmek ugranak be. Természetesen az idehaza is közkedvelt kutya szépségversenyek mellett. 

De Kaliforniában az előbb említetteket is sikerült túlszárnyalni, ráadásul hagyományt teremtve: ugyanis évek óta Pacifica városának strandján rendezik meg a szörfös kutyák világbajnokságát

Indulók a szörfös kutyák világbajnokságán
Indulók a szörfös kutyák világbajnokságán

Amikor a hullámokon kutyák lovagolnak – fotók

Amikor a hullámokon kutyák lovagolnak – fotók

Indulók a szörfös kutyák világbajnokságán
Kutyus szörfözik Kaliforniában
Kutyus hasít a kutyáknak rendezett szörf világbajnokságon
Két blöki a kutyáknak rendezett szörf világbajnokságon
Szörfös kutyák világbajnoksága
Fotó megosztása:

A Csendes-óceán partján zajló küzdelemben nemcsak kutya-gazdi tandemeket indítanak, hanem egy deszkán ugyanúgy két kutyus is hasíthatja a hullámokat, ahogyan természetesen jó szörfösként egyedül is rajthoz állhatnak. 

Hiába a napsütötte Kalifornia, az időjárás idén nem kedvezett a négylábú és a kétlábú sportolóknak, de ez cseppet sem vette el a kedvüket a rendkívül izgalmasra sikeredett küzdelmektől, ahogyan nézők is szép számmal látogattak ki a világbajnokság helyszínére.