Világ 2020. január 14.

Ez a világ legdrágább repülőjegye

Balázs Világ 2020. január 14.
Háromszobás lakosztály 10 ezer méteren: ezt kínálja az Etihad légitársaság legújabb szolgáltatása az A380-as Airbus-on. A The Residence néven futó „lakásban” van nappali, tusolóval felszerelt fürdőszoba és kényelmes hálószoba is. Hatalmas, síkképernyős televíziók előtt heveredhet el az utas, akinek négyfogásos ebédet szolgálnak fel a légi kísérők.

Casey Neistat közel 11 millió feliratkozója tátott szájjal nézhette végig a neves amerikai youtuber friss videóját. Neistat meghívást kapott egy Airbus A380-as Airbusra, vagyis a világ legnagyobb utasszállítóinak egyikére, a gép az Etihad légitársaság tulajdona. A PR-videón Neistat végigvezeti hüledező nézőit a nem mindennapi módon berendezett, ideiglenes otthonában.

Nem elírás, vannak, akiknek ez a gép tágas otthonnak számítana. Az Etihad ugyanis fejenként 31 ezer dollárért nem kényelmes ülést kínál, hanem egy lakosztályt – 10 ezer méteres magasságban.

A szoba, melyet Neistat nappalinak nevez, a folyosóról nyílik egy tolóajtón keresztül. Kényelmes bőrüléseken lehet leheveredni, szemben lábtartó fokozza az élményt. A bőrülések alatt hűtőfiókokból lehet előcsempészni a különböző italokat.

Szemben egy minimum 200 centi átmérőjű tévét akasztottak a falra, a nappali mozivá válik, ha bekapcsolják.

Repülőgép
Egy Airbus A380-as (Forrás: iStock)

Négyfogásos ebéd

Az ebédet is itt szolgálják fel, mely négy fogásból áll. Természetesen nem az előttünk lévő szék támlájáról lehajtható, zsebkendőnyi méretű kis asztalt kell elképzelni. Itt az ablak felőli karfából nyílik az asztal, amelyet akár több ember is körbe tudna ülni.

A nappaliból padlószőnyeges, szűk folyosó vezet a hálószobába. Ez tulajdonképpen egy alkóv, hatalmas tükörrel, melynek térnövelő hatása jól érvényesül itt. Az ágy Neistat elmondása szerint kényelmes, ketten is elférnek rajta. Ebben a helyiségben a nappalival ellentétben nincs ablak, viszont van benne egy nem elhanyagolható méretű televízió.

Háromszobás légi lakosztály

A nappalit és a hálót összekötő folyosóból nyíló fürdőszoba a körülményekhez képest tágas: tükrös és egyéb polcok vannak a mosdókagyló és a wc fölött, a bal oldalon pedig tusolókabin van, melyben ugyancsak elfér két ember. A polcokon krémek, szappan, törülközők és hajszárító sorakozik.

A háromszobás légi lakosztályhoz pizsama, köpeny, vicces, vastag mamusz, zajszűrő fejhallgató és persze Wi-fi kód is jár. Az ára alapján nem újságírók, tanárok vagy tetőfedők fogják kipróbálni, de akinek van rá pénze, garantáltan itt akar majd utazni a jövőben.

 

 

 

 

(Via)

Keresés az oldalon