Világ 2019. december 21.

Megható gesztust tesz egy légitársaság a beteg gyerekeknek karácsonykor

Balázs Világ 2019. december 21.
A United Airlines minden évben megszervezi utasainak a Mikulás ünnepséget, de nem akármilyet. Beteg vagy súlyos betegségből felgyógyult kisgyerekeket visznek el a Mikuláshoz az északi sarkra egy feldíszített gép fedélzetén. Tokiótól San Franciscón át Denverig sorra emelkednek a levegőbe az ünnepi járatok decemberben.

A karácsony környékékén felerősödő ajándékozási, adományozási lázat néhány cég – helyesen – úgy értelmezi, hogy élményekkel lepi meg az embereket. Az amerikai mamut légitársaság, a United Airlines a legapróbbak arcára fakaszt mosolyt évről évre, mégpedig azzal, hogy minden decemberben elviszi őket egy ünnepi repülőútra, melynek végállomása a Mikulás otthona.

Fantázia út

A Fantázia út névre keresztelt túrára elsősorban olyan, súlyos betegséggel küzdő, vagy felgyógyult gyerekeket várnak, mint Katelyn Spoerl, akinél 20 hónapos korában fedezték fel, hogy májrákja van.

A kezelés nyomán gyakorlatilag gyógyultnak nevezhető, hisz már 7 éves, és kutya baja. Más alvás közbeni légzési nehézséggel küzd, megint mást háromszor is operáltak már különböző okok miatt.

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk, Katelyn soha nem fogja elfelejteni ezt az élményt” – mondta a travelandleisure.com cikke szerint a kislány édesanyja, aki New Jersey-ben dolgozik szociális munkásként. A newarki Liberty reptérről 44 családdal a fedélzetén startolt el a gép. A United Airlines egyébként Frankfurtból, Londonból, Tokióból, San Franciscóból, Denverből is indít ünnepi járatokat a helyi gyerekeknek.

Ajándékok és vidám gyereksereg

Felszállás előtt még jégvirágos spray-vel is körbefújták a gépet, majd miután levegőbe emelkedtek, az utaskísérők és a pilóták is beöltöztek karácsonyi jelmezeikbe. A fedélzet teljesen fel volt díszítve a szokásoknak megfelelően. A gyerekek izgatottan várták, hogy megérkezzenek a Mikulás házához, az északi sarkra.

Ez meg is történt: miután a gép nagyjából 45 percet körözött New York fölött, leszállt, s a terminálban ott várta őket a kitalált helyszínen maga a Mikulás. Ajándékosztás, tánc, és némi karácsonyi harapnivaló következett, a gyerekek arcáról nem lehetett letörölni a mosolyt. A United Airlines jövőre ugyanitt folytatja a bájos hagyományt.

(Via)

Keresés az oldalon